Quantcast

Po grasintojo arešto sustiprintas Baltųjų rūmų saugumas

  • Teksto dydis:

JAV slaptoji tarnyba vėlai šeštadienį sustiprino Baltųjų rūmų saugumą, nes buvo areštuotas vyras, kuris grasino prie vieno iš patikros postų, sakė pareigūnas.

Televizija CNN pranešė, kad minimas vyras pareiškė turintis automobilyje bombą ir kad jis iškart buvo areštuotas, o jo automobilis – konfiskuotas.

Tai toli gražu ne pirmas su Baltųjų rūmų saugumu susijęs incidentas. Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) tuo metu buvo Floridoje.

„2017 metų kovo 18 dieną, maždaug 23 val. 5 min. asmuo automobiliu privažiavo prie Slaptosios tarnybos patikros posto“, – sakė Slaptosios tarnybos atstovas.

„Pabendravę su šiuo asmeniu JAV slaptosios tarnybos ... pareigūnai sulaikė šį asmenį ir paskelbė jo transporto priemonę esant įtartiną. Pagal nustatytą tvarką Slaptosios tarnybos darbuotojai padidino savo parengties laipsnį“, – pridūrė jis.

Vos keliomis valandomis anksčiau buvo areštuotas žmogus, peršokęs dviračių stovą ir, regis, mėginęs pasiekti Baltųjų rūmų teritoriją juosiančią tvorą, nurodė Slaptoji tarnyba.

Asmuo buvo iškart sulaikytas, jam bus pateikti kriminaliniai kaltinimai, sakoma agentūros pareiškime, kuriame įtariamojo vardas nenurodomas.

Vienas Slaptosios tarnybos pareigūnas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės, sakė, kad pas tą asmenį jokių ginklų nebuvo rasta.

Maždaug prieš savaitę įvyko rimtesnis incidentas, iškėlęs klausimų dėl saugumo aplink Baltuosius rūmus.

Kovo 10 dieną, prieš pat vidurnaktį, vyras perlipo tris barjerus aplink Baltuosius rūmus – perimetru einančią tvorą, automobiliams skirtus vartus ir dar vieną tvorą – ir 16 minučių vaikštinėjo po teritoriją, kol buvo areštuotas.

Tą kartą D.Trumpas buvo pastate.

Pastaraisiais metais Baltieji rūmai išgyveno ne vieną teritorijos ribų peržengimą. Pavyzdžiui, 2014 metais, kai prezidentas buvo Barackas Obama (Barakas Obama), vienas psichikos problemų turintis armijos veteranas pateko į Baltųjų rūmų teritoriją, perbėgo pievelę ir pateko į pastatą su peiliu kišenėje, bet galiausiai buvo areštuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių