Quantcast

Prancūzijoje susidūrus traukiniui su mokyklos autobusu, žuvo šeši vaikai

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje per traukinio ir mokyklos autobuso susidūrimą žuvusių vaikų skaičius penktadienį padidėjo iki šešių, nes dėl patirtų sužeidimų mirė dvi 11 metų mergaitės, sakė šaltinis policijoje. Dar 18 žmonių buvo sužeisti, tarp jų – 14 vaikų.

Autobusu važiavo apie 20 vietinės mokyklos mokinių. Traukinys į jį rėžėsi Mijase, esančiame už 18 kilometrų į vakarus nuo Perpinjano, netoli Ispanijos sienos.

Devyni autobuse buvusieji ir trys traukinio keleiviai patyrė lengvus sužeidimus, sakė policija.

Apie 70 gelbėtojų, keturi sraigtasparniai atvyko į nelaimės vietą atlikti gelbėjimo darbų.

Radijo stočių tinklas „France Bleu“ pranešė, kad traukinys rėžėsi į autobuso užpakalinę dalį, perlauždamas jį per pusę.

Vietinis laikraštis „L'Independant“ paskelbė vienos iš traukinio keleivių, Barbaros, įspūdžius, kad „smūgis buvo labai stiprus, manėme, kad traukinys nuvirs nuo bėgių“.

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas tviteryje parašė: „Visos mano mintys yra su šios baisios mokyklinį autobusą ištikusios nelaimės aukomis ir jų artimaisiais. Valstybė visa mobilizuota padėti jiems“.

Ministras pirmininkas Edouard'as Philippe'as (Eduaras Filipas) ir transporto ministrė Elisabeth Borne (Elizabet Born) atvyksta iš susitikimo Kahore.

„Siaubingas įvykis“, – sakė švietimo ministras Jeanas-Michelis Blanqueras (Žanas Mišelis Blankeras), pridurdamas esąs „labai nuliūdintas“.

Pirėnų regiono saugumo tarnybos viršininkas patvirtino, kad minėtoji nelaimė šiame regione įvyko traukiniui važiuojant vakarų kryptimi iš Perpinjano į Vilfranš de Konflaną.

Minėta, kad autobusas pralaužė reguliuojamos pervažos šlagbaumą.

Ši nelaimė jau trečia mirtina per ketverius metus Prancūzijos geležinkeliuose.

2015-aisiais greitasis traukinys TGV, bandomas atkarpoje tarp Paryžiaus ir Strasbūro, važiuodamas 243 km per val. greičiu, nulėkė nuo bėgių ir rėžėsi į tiltą, tada žuvo 11 juo važiavusių žmonių.

2013-aisiais septyni žmonės žuvo priemiestiniam traukiniui įsirėžus į atramą stotyje įpiečiau Paryžiaus; tos nelaimė priežastis buvo sugedęs semaforas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių