Quantcast

Pietų Meksikoje – dar vienas stiprus žemės drebėjimas

  • Teksto dydis:

Naujas stiprus 6,1 balo žemės drebėjimas šeštadienį supurtė pietų Meksiką ir padidino gyventojų nerimą šalyje, šį mėnesį sukrėstoje dviejų dar stipresnių seisminių smūgių, nusinešusių beveik 400 žmonių gyvybių.

Anksčiau šio drebėjimo stiprumas buvo įvertintas 6,2 balo.

Kaip praneša JAV Geologijos tarnyba (USGS), 12 val. 53 min. Grinvičo (15 val. 53 min. Lietuvos) laiku užfiksuotų naujausių smūgių epicentras buvo Oachakos valstijoje, maždaug už 19 km į pietryčius nuo jos pagrindinio miesto Matias Romero. Rugsėjo 7-ąją tame pačiame regione įvyko 8,1 balo žemės drebėjimas.

Požeminiai smūgiai buvo juntami ir sostinėje Meksike, o civilinės saugos pareigūnai laikinai sustabdė gelbėjimo operacijas pastatuose, sugriuvusiuose per ketvirtadienį šalies vidurio regioną sukrėtusį 7,1 balo žemės drebėjimą.

Kol kas nėra aišku kiek žalos padarė naujausi požeminiai smūgiai, taip pat ar nukentėjo žmonių.


Šiame straipsnyje: Meksikažemės drebėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
1179 m,pr.m.e. Viduržemio jūroje sprogo ATLANTO (Tero - Santarini) ugnikalnis. Šį sprogimą mena penkios Santarini salos. Tai buvo bene galingiausias istorijoje ugnikalnio sprogimas. PRIEŠ jo sprogimą, daugelis Viduržemio jūros regiono kultūrų, persikėlė į naujus regionus. Taip Anatolijoje gyvenę etruskai persikėlė net į Apeninų pusiasalį. Beje, anot archeologų, Santarini saloje buvo aptikti tiktai vienos kiaulės griaučiai. Kaip to meto gyventojai sugebėjo numatyti artėjančią katastrofą? Pasirodo, kad to meto žmoniją, nuo įvyksiančios katastrofos, IŠGĖLBĖJO KRIVIŲ KRIVAITIS VANDENORIUS, kuris apie būsimąjį Atlanto ugnikalnio sprogimą iš anksto ĮSPĖJO REGIONO GYVENTOJUS! Šią katastrofą jis įamžino epuose "ILIADA" ir "ODISĖJA". Kur bent panašaus lygio mokslininkai mūsų laikais?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių