Quantcast

Pentagonas didina karių skaičių Afganistane

  • Teksto dydis:

Pentagonas įsakė padidinti amerikiečių karių kontingentą Afganistane, praėjus 10 dienų po atitinkamo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldas Trampas) pranešimo, ketvirtadienį informavo gynybos sekretorius Jamesas Mattisas (Džeimsas Matisas).

„Taip, pasirašiau įsakymus“ dėl papildomų karių dislokavimo, žurnalistams sakė Pentagono vadovas, bet nenurodė, kiek tiksliai karių prisidės prie JAV misijos Afganistane.

„Apskritai, tai padės Afganistano pajėgoms kovoti daug veiksmingiau“, – pridūrė jis.

Rugpjūčio 21-ąją D. Trumpas paskelbė naująją JAV politiką dėl Afganistano. Prie 11 tūkst. šalyje jau esančių karių, kovojančių su talibais, veikiausiai prisijungs keli tūkstančiai amerikiečių karių.

Toks sprendimas buvo priimtas atidžiai išnagrinėjus strategiją, o JAV kariuomenės lyderiai įtikino prezidentą atsisakyti savo kampanijos pažadų išvesti amerikiečių karius iš tos karo sukrėstos šalies.

J. Mattisas pridūrė, kad nauji kariai į Afganistaną dar neišsiųsti. Kai kurių ekspertų manymu, šį pastiprinimą gali sudaryti iki 4 tūkst. karių.

„Ką tik pasirašiau įsakymą, tai užtruks keletą dienų“, – teigė jis.

Trečiadienį leidinys „The Washington Post“ pranešė, kad didelė dalis į Afganistaną siunčiamų karių bus desantininkai iš dviejų dalinių – 82-osios oro desantininkų divizijos ir 25-osios pėstininkų divizijos.

Leidinyje skelbiama, kad į Afganistaną bus pasiųsta daugiau naikintuvų F-16 bei šturmo lėktuvų A-10. Be to, pajėgoms Afganistane padės bombonešiai B-52, dislokuoti Kataro bazėje.

Pentagono vadas nesutiko atskleisti, kiek naujų karių prisidės prie jau 16 metų trunkančio Afganistano karo, arba kokia bus bendra misijos strategija. Jis nurodė, kad pirmiausia jis norėtų apie tai informuoti Kongresą.

JAV generolai jau seniai situaciją Afganistane vadina „aklaviete“; per visus tuos metus amerikiečiai savo misijai Afganistane jau išleido apie 1 trilijoną dolerių.

Naujojoje JAV strategijoje dėl Afganistano bus atsižvelgta į pastarųjų dvejų metų sėkmingas amerikiečių karių pastangas padėti Irako saugumo pajėgoms, kovojančioms su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).


Šiame straipsnyje: PentagonasAfganistanaskariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

okupantai pprakeikti

okupantai pprakeikti  portretas
Amerika baigia okupuoti visą pasaulį........paskui gąsdina savo įdiotizmu.....

Anonimas

Anonimas portretas
IDIOTAI. Gali didinti kiek tik nori, bet Afganistano NIEKADA NENUGALES. Tiktai viena karta per visa istorija Afganistanas buvo nugaletas. Tai padare Aleksandras Makedonietis. NERA daugiau tokiu ir ateityne NEBUS. Amerika gedingai bus ISPJAUTA. Tai Amerikos saulelydis. Dziaugiames.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių