Quantcast

Patvirtinta: per gaisrą Londono daugiabutyje žuvo 71 žmogus

  • Teksto dydis:

Londono policija ketvirtadienį paskelbė galutinį per gaisrą 24 aukštų daugiabutyje „Grenfell Tower“ žuvusių žmonių skaičių – 71, įskaitant kūdikį, kuris gimė negyvas.

Pasak policijos, šią savaitę buvo identifikuotos paskutinės dvi aukos ir pareigūnai yra įsitikinę, kad daugiau dingusiųjų nėra. Jauniausia auka yra pirma laiko gimęs kūdikis, miręs gimdant dūmais apsinuodijusiai ir į ligoninę paguldytai moteriai.

223 žmonės iš birželio 14-osios gaisro išsigelbėjo.

Mėnesius policija nurodydavo, kad per gaisrą, įsiplieskusį nuo sugedusio šaldytuvo viename bute, o paskui apėmusį visą daugiaaukštį pastatą, žuvo maždaug 80 žmonių. Išgyvenusieji buvo nusivylę, kad aukoms identifikuoti ir galutiniam žuvusiųjų skaičiui nustatyti prireikė labai daug laiko.

Pareigūnai sakė, kad aukas buvo sunku atpažinti, nes išdegusiuose butuose dėl didžiulės temperatūros palaikai buvo itin smarkiai apdegę.

Policijos viršininkas Stuartas Cundy (Stiuartas Kandis) ketvirtadienį sakė, kad policininkų, teismo antropologų, archeologų ir odontologų komandos „identifikuodamos žmones praplėtė ribas to, kas moksliškai įmanoma“.

„Kai gaisras buvo pagaliau užgesintas, įžengiau į „Grenfell Tower“ ir tikrai susirūpinau, kad dėl gaisro intensyvumo ir trukmės galime nerasti, nepaimti ir neidentifikuoti visų, kas žuvo, – sakė jis. – Žinau, jog visi iki vieno komandos nariai padarė absoliučiai viską, ką gali, kad tai būtų įmanoma.“

Policija svarsto, ar dėl šio gaisro pateikti individualius kaltinimus ir kaltinimus bendrovėms dėl netyčinio nužudymo.

Pradėtas tyrimas dėl to, kaip mažas gaisras galėjo taip greitai išplisti ir virsti daugiausiai aukų Didžiojoje Britanijoje pareikalavusiu gaisru per kelis pastaruosius dešimtmečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kada mūsų renovuotieji pleškėti pradės?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių