Quantcast

Niujorko policija sukilo ant kojų dėl sprogimo autobusų stotyje, yra sužeistųjų

  • Teksto dydis:

Niujorko policija pirmadienį pranešė reaguojanti į  pranešimą apie sprogdinimą viename susisiekimo centre netoli Taimso aikštės. Po judriausioje Niujorko autobusų stotyje nugriaudėjusio sprogimo sulaikytas vienas įtariamasis, skelbia miesto policija, kuria remiasi BBC.

Kaip pranešama, incidentas įvyko autobusų stotyje netoli Uosto valdybos.

Dėl jo buvo sutrikdytas eismas metropoliteno linijomis, esančiomis po šia autobusų stotimi, o iš traukinių buvo evakuojami keleiviai.

Pasak pareigūnų, daugiau niekas be užpuoliko per incidentą nebuvo sužeistas. Tiesa, ugniagesiai gelbėtojai vėliau patikslino, kad sužeisti keturi žmonės ir paaiškino, kad nė vienam iš nukentėjusiųjų negresia pavojus gyvybei. Jie skundėsi galvos skausmais ir spengimu ausyse.

Kaip skelbia BBC, incidentas įvyko pirmadienio rytą.

„Niujorko policija reaguoja į pranešimus apie nežinomos kilmės sprogimą 42-osios gatvės ir 8-osios aveniu sankirtoje, Manhatane“, - tviteryje informavo pareigūnai.

„Šiuo metu evakuojamos A, C ir E linijos. Informacija preliminari, kai tik ką nors žinosime, ją atnaujinsime“, - priduriama pranešime.

Televizija „ABC News“ citavo policijos šaltinius, teigusius, kad sprogimą esą galėjo sukelti požeminėje perėjoje po terminalu detonuota vamzdinė bomba. Dalis šaltinių skelbė, kad įtariamasis įėjo į stotį nešinas sprogstamuoju įtaisu, kuris detonavo per anksti.

Tuo metu Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Sara Sanders (Sarah Sanders) pranešė, kad prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) buvo informuotas apie įvykio eigą.

„Port Authority“ autobusų terminalas – didžiausias terminalas Jungtinėse Valstijose, kasmet aptarnaujantis daugiau kaip 65 mln. keleivių.

Meras: nepavykęs teroristinis išpuolis

 Pirmadienį per sprogimą, sudrebinusį metropoliteno stotį pačioje Manhatano širdyje, sužeisti keturi žmonės, miesto meras tai pavadino „nepavykusiu teroristiniu išpuoliu“.

Sprogimas supurtė miestą, kurio gyventojų atminty vis dar giliai įsirėžęs rugsėjo 11-osios išpuolis ir šių metų spalio mėnesio ataka, kai užpuolikas pikapu užvažiavo ant dviračių tako ir kliudė žmones, tada žuvo aštuoni.

„Čia Niujorkas. Tikrovė tokia, kad mes esame taikinys daugumai norinčiųjų padaryti pareiškimą prieš demokratiją ir prieš laisvę“, – žurnalistams sakė Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas).

„Tai nepavykęs teroristinis išpuolis, – sakė miesto meras Billas de Blasio (Bilas de Blasijus). – Ačiū Dievui, nusikaltėlis nepasiekė savo planuoto tikslo.“

Niujorko policijos komisaras Jamesas O'Neillas (Džeimsas O'Nilas) sakė, kad 27-erių įtariamasis sprogstamąjį užtaisą buvo prisitvirtinęs prie savo kūno. Jis apdegė rankas ir pilvą, bei patyrė kitų sužeidimų.

Socialiniuose tinkluose paplito įtariamojo nuotraukos, kuriose matyti ant žemės pargriuvęs vyras, rankas užsikišęs už kaukės, sužalota viršutine kūno dalimi.

Buvęs Niujorko policijos vadas Billas Brattonas (Bilas Bratonas) MSNBC televizijai sakė, kad įtariamasis kilęs iš Bangladešo ir galbūt veikė „Islamo valstybės“ (IS) vardu.

Policijos pareigūnai sparčiai evakavo Uosto valdybos autobusų stotį ir uždarė aplinkinius kelius, kurie greitai prisipildė policijos ir greitosios automobilių.

Sprogimas įvyko rytinės piko valandos metu, apie 8 val. ryto vietos laiku (15 val. Lietuvos laiku), kai gausybė žmonių buvo pakeliui į darbą.

Metropoliteno traukiniai lenkė Uosto valdybos ir Taimso aikštės stoteles.

Šalies prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) informuotas apie sprogimą, „Twitter“ rašė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Huckabee Sanders (Sara Hakabi Sanders).

Per Helouviną spalio pabaigoje žemutinėje Manhatano dalyje pikapo partrenkti žuvo 8 žmonės ir 12 buvo sužeisti, - tai buvo pirmasis mirtinas teroro aktas Niujorke nuo rugsėjo 11-osios įvykių.

Artėjant šventėms Niujorke budrumas išaugo. Kiekvienais metais šventinį laikotarpį mieste vainikuoja Naujųjų metų šventė Taimso aikštėje, kur susirenka šimtai tūkstančių žmonių.

„Mūsų uoste stovi Laisvės statula; dėl to mes tampame tarptautiniu taikiniu. Suprantame tai“, – sakė A. Cuomo.

Įtariamasis į JAV atvyko prieš 7 metus

Metropoliteno stotyje pačioje Manhatano širdyje pirmadienį savadarbę vamzdinę bombą susprogdinęs 27 metų vyriškis atvyko į Jungtines Valstijas iš Bangladešo prieš septynerius metus, pranešė Niujorko teisėsaugos pareigūnai.

Pasak pareigūnų, lengvatinę vizą, skirtą JAV piliečių ar nuolat šalyje gyvenančių asmenų artimiesiems, turėjęs Akayedas Ullahas (Akajedas Ulahas) gyveno Brukline. Pirmadienį tyrėjams jis sakė, kad šią ataką surengti jį įkvėpė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, tačiau tiesioginio kontakto su ja vyriškis esą nepalaikė.

Įtariamas sprogdintojas gydomas ligoninėje. Jis apdegė rankas ir pilvą, bei patyrė kitų sužeidimų.

Pareigūnų, norėjusių likti nežinomais, teigimu, A. Ullahas sukonstravo sprogstamąjį įrenginį savo bute. Tyrėjai taip pat apklausia liudininkus ir įtariamojo artimuosius.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Hunis

to Hunis portretas
na didesnio šuns su supistom žiaunom aš dar nemačiau.

tai

tai portretas
akivaizdus rezultatas zydiskos trampopo /politikos/ kur kongresas jau ko gero neturi galios nes valdo oligarchai ir nezinia /kazkas/.....

Hunis

Hunis portretas
Kremliaus sunys placiai uzsimojo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių