Quantcast

Nigerijoje susisprogdinus trims mirtininkėms žuvo 28 žmonės

  • Teksto dydis:

Šiaurės rytų Nigerijoje šalia įėjimo į perkeltųjų žmonių stovyklą antradienį susisprogdinus trims mirtininkėms žuvo 28 žmonės, dar 82 buvo sužeisti, pranešė vietos šaltiniai.

Šis išpuolis įvyko Mandarario mieste, esančiame 25 km nuo Maidugūrio, neramios Borno valstijos sostinės, informavo su su džihadistais kovojančių Maidugūrio savigynos pajėgų narys Baba Kura.

„Trys mirtininkės detonavo savo sprogmenis šalia IDP (šalies viduje perkeltų asmenų) stovyklos... Žuvo 28 žmonės, 82 – sužeisti“, – teigė jis.

Susisprogdinus pirmajai mirtininkei, kilo panika, sakė B.Kura.

„Žmonės bandė uždarinėti savo parduotuves, bet kitos dvi mirtininkės detonavo savo sprogmenis, ir (tai) pareikalavo daugiausiai aukų“, – pridūrė jis.

Vietos kovotojų su džihadistais pajėgų vadas Ibrahimas Limanas patvirtino minėtos atakos detales. Jo teigimu, daugiau kaip 80 sužeistųjų buvo pristatyti į Maidugūrio ligoninę.

Šaltinis iš ligoninės nurodė, kad atvyko „didelis skaičius“ pacientų.

Šiaurės rytų Nigerijoje aktyviai veikia džihadistų grupuotė „Boko Haram“. Jos kovotojai rengia šaudynes, sprogdinimus ir grobia žmones.

Nuo 2009 metų, kai „Boko Haram“ pradėjo ginkluotus veiksmus prieš Nigerijos vyriausybę, žuvo jau per 20 tūkst. žmonių, dar 2,6 mln. liko be namų.

Šeštadienio naktį „Boko Haram“ per reidą Amarvos kaime, esančiame mažaug už 20 km nuo Maidugūrio, nužudė keturis žmones ir padegė keletą namų, pranešė vietos šaltiniai.


Šiame straipsnyje: Nigerijasusisprogdinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių