Quantcast

Netikėtas N. Savčenko pareiškimas

Rusijoje kalinta Ukrainos karo pilotė Nadija Savčenko šalies televizijos eteryje pareiškė, jog taikus karo Rytų Ukrainoje sprendimas gali būti rastas tik atidavus Krymą Rusijai.

Pernai N.Savčenko Minske buvo susitikusi su Donecko ir Luhansko separatistų lyderiais, su kuriais susitarė dėl kelių ukrainiečių belaisvių perdavimo. Tačiau už tai ji susilaukė aršios kritikos Kijeve, kuris deklaruoja, kad atsisako "derėtis su teroristais".

Moteris televizijoje pareiškė, kad Krymą Kijevui teks atiduoti Rusijai, kitaip šalis dar ilgai nekontroliuos savo teritorijos.

"Krymas turės būti atiduotas Rusijai. Neaišku, kokiam laikui, tačiau jis turi būti atiduotas iki neįvardytos datos", – kalbėdama apie Krymo susigrąžinimo planus sakė N.Savčenko.

Ji taip pat pabrėžė, kad Rusijos karinių pajėgų išvedimo iš Donbaso klausimo sprendimas gali būti pasiektas tik derybomis.

"Nesvarbu, kiek verks ar plėšys marškinius nuo kūno kai kurie deputatai, aiškins, kad mes nepasiduosime, jie turi suprasti, kad Krymą teks atiduoti. Dabar jis lieka nepripažinta teritorija. Tai taps dar viena Padniestre. Ir tokia Padniestre bus paverstas Donbasas. Vienintele išeitimi aš matau Krymo atidavimą ir taikos sudarymą Donbase", – tikino N.Savčenko.

Anksčiau pranešta, jog Donecko ir Luhansko separatistiniai regionai atkreipė dėmesį į N.Savčenko pareiškimą, kad padėtį konflikto krečiamuose šalies rytuose reikia spręsti taikiai, ir pareiškė, kad laikytų ją priimtina derybų partnere, jeigu pilotei būtų suteikti Kijevo įgaliojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaso

Vaso portretas
Už provokacinius, išdavikiškus pareiškimus, už flirtą su separatistais N. Savčenko išmesta iš Batkivščinos (Tėvynės) partijos.

Bronius J.

Bronius J. portretas
Savčenkai, matyt, labai patiko Rusijos kalėjimas. Perauklėjo...

Jotautas

Jotautas portretas
Jo, Krymas, Donbass yra „iskonyje ziemli Rosiji". Nesvarbu, kad Krymą 800 metų valdė sultonai, mameliukai, turkai. Nesvarbu, kad buvo tarptautinė Budapešto sutartis, kurią pasirašė Rusija, D. Britanija ir JAV. Ukrainos sienos bus nekeičiamos, jei ji Rusijai atiduos atominį ginklą. Ukraina gražino. Dabar lietuviams turi gražinti Pskovo ir Smolensko sritis, nes yra „iskonyje ziemli Litvy" - priklausė Lietuvos Didžiajai Kunigaikštystei. .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių