Quantcast

Nelaimė Korsikos kanjone: žuvo penki žmonės, tarp jų – septynmetė

  • Teksto dydis:

Penki žmonės iš Prancūzijos, įskaitant septynerių metų mergaitę, žuvo Viduržemio jūros regiono Korsikos salos kanjone, kai buvo nunešti audros sukeltos bangos, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Prokuroras Ericas Bouillard'as (Erikas Bujaras) sakė, kad gidą, kuris taip pat žuvo, kiti du kelionių vadovai, nusprendę grįžti atgal, buvo perspėję apie artėjančią audrą. Dėl incidento pradėtas pirminis tyrimas.

Penktosios aukos – jaunos moters – kūnas buvo rastas po trečiadienį įvykusio nelaimingo atsitikimo.

12 žmonių grupė ir jų gidas ėjo žygio trasa Dzoiku kanjone Sočos rajone, garsėjančiame savo vaizdingomis uolomis ir kriokliais. Keletas grupės narių buvo nunešti staigiai plūstelėjusio vandens srauto leidžiantis virvėmis, kiti septyni leidosi toliau, kur jų laukė didžiulė banga. Tuo metu kanjone buvo net penkios turistų grupės.

Kai kurie žygio dalyviai grįžo susirūpinę dėl orų, įskaitant ir vaiko, kuris liko su tėvu, motiną, teigė prokuroras.

„Kai grupė pradėjo ekskursiją, oras jau buvo blogas, – pasakojo prokuroras televizijai „BFM-TV“. – Buvo iškilusi audrų grėsmė, tačiau specialistai gali patys rinktis, kaip tokiu atveju elgtis.... Gidas buvo perspėtas.“

Du žmonės – vyras ir jo 16-metis sūnus – buvo išgelbėti, kai sugebėjo įsikibti į virvę, o penki kiti buvo nunešti srovės.

Manoma, kad žaibišką potvynį sukėlė audros kalnuose, per kurias pastarosiomis dienomis iškrito daug kritulių.

Dzoiku kanjonas laikomas vienu gražiausių Korsikos gamtos kampelių, bet kai kurios jo dalys prieinamos tik naudojant specialią laipiojimo uolomis įrangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių