Quantcast

Mirė seniausias pasaulyje vyras

  • Teksto dydis:

Japonijoje mirė seniausias vyras pasaulyje – 113 metų Masazo Nonaka (Masadzas Nonaka), sekmadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“, remdamasi ilgaamžio šeima.

M. Nonaka mirė sekmadienio ryte savo namuose, pareiškė agentūra.

Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knygą tvarkanti organizacija seniausiu pasaulyje tebegyvenančiu vyru japoną pripažino 2018 metų balandį.

M. Nonaka gimė 1905 metų liepos 25 dieną, kelis mėnesius prieš tai, kai Albertas Einsteinas (Albertas Einšteinas) paskelbė savo garsiąją specialiąją reliatyvumo teoriją.

„Jaučiamės sukrėsti šios didžios asmenybės netekties. Dar vakar jis elgėsi taip, kaip visada, o šiandien tyliai iškeliavo anapilin“, – naujienų agentūrai „Kyodo“ pasakė jo vaikaitė Yuko (Juko).

M. Nonaka turėjo šešis brolis ir vieną seserį. 1931 metais jis vedė savo žmoną Hatsuno (Hacuno) ir su ja susilaukė penkių vaikų.

Savo gimtajame mieste jis valdė šalia karštųjų versmių pastatytą viešbutį, o išėjęs į pensiją, mėgdavo per televiziją žiūrėti sumo varžybas ir valgyti saldainius, rašo vietos žiniasklaida.

Japonija pasižymi gyventojų ilgaamžiškumu, tad šioje valstybėje jau ne vienas žmogus buvo pelnęs seniausio planetos gyventojo titulą.

Tarp jų buvo Jiroemonas Kimura (Džiroemonas Kimura), miręs 2013-ųjų birželį, būdamas 116 metų.

Guinnesso knygos duomenimis, daugiausia metų išgyvenusio žmogaus rekordas priklauso 122 metų prancūzei Jeanne-Louise Calment (Žanai-Luizai Kalman), mirusiai 1997 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių