Quantcast

Meksikoje vename kape rasta šimtai žmonių kaulų fragmentų

  • Teksto dydis:

Meksikoje bendrame kape netoli Tichuanos miesto ir JAV sienos rasta daugiau kaip 600 žmonių kaulų fragmentų, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Žemutinės Kalifornijos valstijos asociacija, ieškanti dingusių asmenų, nurodė, kad bendras kapas netoli Tichuanos, į pietus nuo JAV miesto San Diego, buvo surastas gavus informacijos iš dabar sulaikytų įtariamų narkotikų prekeivių.

Tame pačiame rajone prieš kelerius metus pareigūnai rado kitą bendrą kapą, kuriame vienas Tichuanos nusikalstamo susivienijimo vadeivų Santiago Mezas (Santjagas Mesa) laidodavo šimtų nužudytų ir chemikaluose ištirpdytų kartelio varžovų palaikus.

„Kol kas radome 600-700 (žmogaus) kaulų dalių. Teismo ekspertai sako, kad reikės mažiausiai mėnesio darbui toje vietoje užbaigti“, – televizijai „Milenio“ sakė minėtos organizacijos direktorius Fernando Ocegueda (Fernandas Osegeda).

Kaulai bus ištirti sostinėje Meksike, bus atlikti DNR testai. Ieškotojai vietą rado pasitelkę bepilotes skraidykles ir palydovinės navigacijos prietaisus, sakė pareigūnai.

Nuo 2006 metų, kai vyriausybė pasiuntė karius kovoti su organizuotu nusikalstamumu, Meksikoje buvo nužudyta daugiau kaip 186 tūkst. žmonių, o dar 30 tūkst. žmonių dingo.

Pasak ekspertų, sugavus pagrindinius narkotikų kartelių lyderius atsirado daugybė nepriklausomų nusikalstamų grupuočių, kurios, be narkotikų kontrabandos, savo kontroliuojamuose rajonuose taip pat ėmėsi plėšimų, grobimų ir turto prievartavimo.


Šiame straipsnyje: Meksikakaulaikaulų fragmentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių