Quantcast

Marselio geležinkelio stotyje per išpuolį nudurtos dvi moterys

  • Teksto dydis:

Centrinėje Marselio geležinkelio stotyje įtariamas islamistas sekmadienį peiliu nudūrė dvi moteris, o tada jį nušovė ten patruliuojantys kariai, pranešė šio prie Viduržemio jūros esančio uostamiesčio pareigūnai ir policija.

Viena auka buvo subadyta, o kitai buvo perrėžta gerklė. Užpuolikas , kaip manoma, šaukė „Allahu Akbar“ („Dievas visų didesnis“), o paskui priešais stotį puolė praeivius, naujienų agentūrai AFP sakė tyrimui artimas šaltinis, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Stotyje patruliuojantys kariai užpuoliką nušovė, sakė vietos prokuroras Xavier Tarabeux (Ksavjė Tarabo). Atvykę ginkluoti policininkai evakavo iš stoties visus žmones; eismas vienoje judriausių šalies geležinkelio linijų visiškai sustojo. Policija paragino žmones vengti Šv. Karolio stoties rajono.

„Dvi aukos buvo mirtinai subadytos“, – AFP sakė regiono policijos viršininkas Olivier de Mazieres'as (Olivjė de Mazjeras).

Išpuolis buvo įvykdytas 13 val. 45 min. vietos (14 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

Po išpuolio prokurorai paskelbė pradėję tyrimą dėl „nužudymų, susijusių su teroristine organizacija“, ir „bandymo nužudyti pareigūną“.

Šalyje tebegalioja aukšto laipsnio parengtis po virtinės teroro atakų, kurios prasidėjo 2015 metų sausį, kai džihadistai įsiveržė į satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją ir nužudė 12 žmonių.

Vyriausybė dėl šių atakų pradėjo operaciją „Sentinelle“, pagal kurią visoje šalyje tokias vietas kaip transporto mazgai, turistinės vietos ir religiniai pastatai saugo maždaug 7 tūkst. karių.

Nuo 2015 metų iki šio sekmadienio per teroro atakas Prancūzijoje žuvo 239 žmonės, rodo AFP kaupiami duomenys.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Gerard'as Collombas (Žeraras Kolonas) „Twitter“ paskelbė, kad tuojau pat išvyksta į Marselį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Merkel mazuciukai ,landzberginiu draugeliai darbuojasi. Lietuva muslimu socialiniams parazitams kas menesi mokes 750 Eur. dykai sers ir butus duos. Pensininke STIPK is taves NERA KA PAVOGTI.

Vanagas

Vanagas portretas
Prakeikti islamistai! Naikinti kaip uteles!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių