Quantcast

Iš Maroko į Ispaniją įsiveržė šimtai migrantų

  • Teksto dydis:

Ispanijos anklavą Šiaurės Afrikoje Seutą ankstų penktadienį užplūdo šimtai migrantų iš Maroko, o nemažai jų buvo sužeisti, pranešė pagalbos tarnybos ir policija.

„Seutos Civilinės gvardijos skaičiavimais, į miestą sėkmingai galėjo patekti 500 žmonių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė pagalbų tarnybų atstovai.

Tuo tarpu sukarinta policija – Civilinė gvardija – naujienų agentūrai AFP sakė, kad į Ispanijos teritoriją pateko „keli šimtai“ migrantų, o nemažai jų buvo sužeisti. Per šį incidentą taip pat nukentėjo keli saugumo pajėgų pareigūnai.

Pastarąjį kartą panašus migrantų bandymas patekti į Seutą įvyko pirmąją šių metų dieną, kai per tūkstantį migrantų bandė perlipti pasienio tvorą, skiriančią Maroką ir Seutą. Per šį smurto incidentą vienas pareigūnas neteko akies.

Pagalbos tarnybos tviteryje rašė, kad Ispanijos Raudonasis Kryžius suteikė pagalbą apie 400 asmenų.

Seuta ir Melilja – kitas Ispanijos anklavas Šiaurės Afrikoje – yra vienintelės su Afrikos šalimis tiesiogiai besiribojančios Europos Sąjungos teritorijos.

Į jas veržiasi afrikiečiai migrantai, trokštantys geresnio gyvenimo Europoje. Žmonės mėgina patekti į anklavus lipdami per pasienio tvoras, plaukdami palei pakrantę arba pasislėpę transporto priemonėse.

Anklavą juosia 8 km ilgio ir 6 m aukščio dviguba spygliuotų vielų tvora.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wau wau

wau wau portretas
siaubunu invazija su ais kovoti asarinemis dujomis

Nuomone....

Nuomone.... portretas
Troksdami geresnio gyvenimo,bet dirbti netrokstantis.Visus lauk.Tegu kuria pas save yta gera gyvenima,o ne gave gyvuli,kad uzsiaugintu papjauna ir sueda.Sako;gaus ir kita.Kam dirbti.

Blin

Blin portretas
Geografijos pasimokykit! Šiaurės Afrika yra Afrikoje, o ne Europoje.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių