Quantcast

Maroke prieš teismą stojo septyni asmenys, kaltinami turisčių iš Europos nužudymu

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Maroko sostinėje prieš teismą stojo septyni asmenys, kaltinami žiauriu dviejų turisčių iš Danijos ir Norvegijos nužudymu šalies pietuose naktį į gruodžio 17-ąją. Tai pranešė naujienų agentūra „Maghreb Arab Press“.

Prokuratūros duomenimis, tarp septynių įtariamųjų - Ispanijos pilietybę turintis šveicaras. Anksčiau tyrimui artimi šaltiniai teigė, kad jis mokė šaudyti kitus asmenis, sulaikytus nužudymo byloje.

Gruodžio 30 d. turisčių iš Danijos ir Norvegijos nužudymo byloje prieš teismą Rabate stojo 15 kaltinamųjų.

Kaip pareiškė gruodžio pabaigoje Maroko vidaus reikalų ministras Abdeluafi Laftitas, „turisčių nužudymas buvo teroristinio pobūdžio“.

24 metų danės Louisos Vesterager Jespersen ir 28 metų norvegės Maren Ueland lavonai buvo rasti gruodžio 17 d. Šamharušo kalnų rajone šalies pietuose, už 10 kilometrų nuo Imlilio gyvenvietės, kelyje, vedančiame prie Tubkalio kalno, kurį mėgsta lankyti užsieniečiai. Merginos buvo papjautos, o paskui joms buvo nukirstos galvos.

Nusikaltimas sukėlė šoką ir pasipiktinimą Maroke. Netrukus šalies pareigūnai sulaikė daugiau kaip 20 žmonių, kurie tiesiogiai arba netiesiogiai prisidėjo prie nužudymo. Kaip pranešė teisėsaugos institucijos, keturi pagrindiniai kaltinamieji yra IS šalininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Spec.agentės galvelių neteko?..

Kirvis

Kirvis portretas
Ispanijos pilietybe turintis sveicaras... Stai jums dviguba pilietybe... Visokie iskrypeliai tuo naudojasi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių