Quantcast

Londone iš Temzės upės pašalinta karo laikų bomba

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos karališkojo karo laivyno išminuotojai išgabeno numanomą Antrojo pasaulinio karo laikų aviacijos bombą, rastą Londone esančioje Temzės upėje netoli parlamento, o dėl šio incidento buvo laikinai uždaryti du tiltai, penktadienį pranešė policija.

„Policijai ir Karališkasis laivynas dirbo kartu, kad pašalintų įtariamą Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmenį. Viktorijos krantinė dabar jau vėl atidaryta“, – sakoma Londono policijos pranešime.

Policija buvo iškviesta ketvirtadienį apie 17 val. 15 min. vietos (19 val. 15 min. Lietuvos) laiku dėl esą rastos karo laikų bombos.

Policija taip pat buvo laikinai evakavusi Vestminsterio metropoliteno stotį, esančią prie parlamento rūmų.

Per patį eismo piką taip pat buvo uždarytas Vestminsterio ir Vaterlo tiltas, bet vėliau eismas jais vėl atnaujintas.

Numanomas sprogmuo pastebėtas kyšantis virš vandens paviršiaus, kai Temzės upė nuseko per atoslūgį, naujienų agentūrai AFP sakė vienas policijos atstovas.

Jis buvo rastas šalia Viktorijos krantinės, netoli Raitosios Gvardijos alėjos. Joje yra senasis Karo ministerijos pastatas, naudotas Britanijos vyriausybės per karą ir intensyviai bombarduotas.

Kaip nurodo Londone įsikūręs Imperijos karo muziejus, ant Britanijos sostinės per karą naciai numetė daugiau kaip 12 tūkst. tonų bombų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių