Quantcast

Londone penki daugiabučiai evakuoti dėl gaisrų pavojaus

  • Teksto dydis:

Penki Londono daugiaaukščiai gyvenamieji namai penktadienį buvo evakuojami kilus susirūpinimui dėl priešgaisrinės saugos, nes jų išorinės apdailos plokštės yra tokio paties tipo kaip ir neseniai sudegusiame daugiabutyje „Grenfell Tower“.

Vis dėlto mažiausiai 83 žmonės atsisakė palikti savo namus, pranešė vietos pareigūnai.

Keturi iš penkių municipalinės būsto valdybos „Chalcots Estate“ daugiabučių šiauriniame Londono Kamdeno rajone stovintys buvo pripažinti nesaugiais, nes jų išorinės apdailos plokštės yra tokio paties tipo kaip ir neseniai sudegusiame daugiabutyje „Grenfell Tower“. Pastaroji nelaimė pareikalavo mažiausiai 79 gyvybių.

„Po kelių bendrų vizitų ir patikrinimų brigada nurodė, kad pastatai turi nemažai priešgaisrinės saugos problemų ir rekomendavo gyventojams juose nepasilikti“, – sakė Londono ugniagesių atstovas.

Šie namai kuriuose yra iš viso apie 800 butų, buvo pripažinti nesaugiais, skubiai patikrinus jų išorinę apdailą, sumontuotą tų pačių rangovų, kurie renovavo „Grenfell Tower“.

Iš pradžių buvo evakuoti visų penkių namų gyventojai, bet vienas iš jų – „Blashford“ – kiek vėliau buvo pripažintas saugiu, o jo gyventojams leista grįžti.

Kitiems žmonėms teko patirti tikrą chaosą, nes laikinai apsistoti jiems buvo siūloma vietos laisvalaikio centre arba viešbučiuose. Vis dėlto kelios dešimtys gyventojų atsisakė palikti savo namus.

Vietos savivaldos organo – Kamdeno tarybos – vadovė Georgia Gould (Džordžija Guld) „BBC News“ sakė, kad išvykti nesutinka 83 žmonės. Pasak jos, ši situacija „taps priešgaisrinės tarnybos reikalu“.

90-metė Renee Williams (Renė Viljams) sakė, kad nei ji, nei jos kaimynai nebuvo perspėti apie evakuaciją.

„Neatėjo joks pareigūnas ir nepasakė mums, kas vyksta; (apie evakuaciją) sužinojau iš televizijos, taigi per naktį susikroviau krepšį“, – sakė ji naujienų agentūrai „Press Association“.

„Tačiau dabar jie mums sako, kad negalėsime būti savo namuose artimiausias 2–4 savaites. Visiškas neorganizuotumas ir chaosas“, – piktinosi moteris.

Gąsdinantis metas

G.Gould pripažino, kad dabar yra „gąsdinantis metas“, bet žadėjo „pasirūpinti, kad jie išliktų saugūs“.

„Kaina galėsime pasirūpinti vėliau“, – sakė ji.

Kamdeno tarybos darbuotojai rūpinosi viešbučių visame Londone užsakymu, kad būtų kur apsistoti evakuotiesiems, kurie į savo namus negalės grįžti nuo dviejų iki keturių savaičių.

Viena iš „Bray“ daugiaaukščio gyventojų Michelle Urquhart (Mišel Urkuhart) sakė, kad padėtis yra „gąsdinanti“.

„Nežinau, kur eisime“, – sakė ji.

„Vienas kostiumuotas vyras man pareiškė: „Šįvakar negalite čia pasilikti“, – pridūrė moteris.

Ankstų šeštadienį Kamdeno tarybos atstovai pranešė užsakę „šimtus viešbučių lovų „Chalcots Estate“ (namų) gyventojams“.

Penktadienį policija pranešė, kad dėl pražūtingo gaisro Londono daugiabutyje gali būti iškelti kaltinimai dėl netyčinio nužudymo. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad gaisras įsiplieskė nuo sugedusio šaldytuvo, o pastato išorinės apdailos plokštės ir termoizoliacija neišlaikė saugumo bandymų.

Londono policijos detektyvė inspektorė Fiona McCormack (Fiona Makormak) sakė, kad to namo apdailos ir izoliacijos plokštės „neišlaikė nė vieno saugumo bandymo“.

Pasak jos, pareigūnai tiria sudegusio namo stačiusių ir renovaciją atlikusių bendrovių veiksmus ir galimus „sveikatos apsaugos ir priešgaisrinės saugos pažeidimus“.

Ši danga buvo sumontuota ant 1974-ųjų statybos 24 aukštų savivaldybei priklausančio namo „Grenfell Tower“ per pernai užbaigtą renovacijos projektą.

Pastaroji nelaimė paskatino atlikti platesnį socialinių būstų patikrinimą, atnešusį nerimą keliančių išvadų: nustatyta, kad panaši danga buvo panaudota renovuojant daugiau kaip 600 namų visoje Anglijoje.

Labdaros daina

F.McCormack sakė, kad visi „vientisi palaikai“ jau pašalinti iš pastato ir kad „siaubinga tikrovė yra tokia, kad galbūt nerasime arba neidentifikuosime visų žuvusių, nes (gaisro) kaitra buvo labai didelė“.

Ji teigė, kad pareigūnai jau apžiūrėjo visus namo aukštus, bet teismo medicinos tyrimas gali tęstis iki pat šių metų pabaigos.

Policija baiminasi, kad tikrasis aukų skaičius gali būti didesnis, nes name galėjo būti nelegalių gyventojų.

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) ketvirtadienį pabrėžė, kad visi „Grenfell Tower“ gyventojai, kad ir koks būtų jų imigracinis statusas, galės gauti visą jiems reikalingą pagalbą.

Premjerė sakė, kad jos mintys yra su evakuotais „Chalcots Estate“ daugiabučių gyventojais.

„Bendradarbiausime ir remsime gelbėjimo tarnybas ir visas susijusias institucijas, kad apsaugotume visuomenę“, – sakė Th.May.

Kol kas buvo atpažintos tik devynios „Grenfell Tower“ gaisro aukos – šeši vyrai ir trys moterys.

Oficialiai atpažinti buvo 23 metų Mohammado Alhajali (Mohamado Alhadžalio), 24 metų Khadijos Saye (Chadidžos Sajės), 39 metų Abufarso Ibrahimo, 52 metų Khadijos Khalloufi (Chadidžos Chalufi) ir 65 metų Anthony Dissono (Entonio Disono) kūnai. Kitų atpažintųjų tapatybių neleido viešinti jų artimieji.

Dar devyni asmenys gydomi ligoninėje; trijų žmonių būklė yra kritinė.

Vyriausybė savo ruožtu davė nurodymus nedelsiant patikrinti šaldytuvus „Hotpoint FF175BP“, kuriam sugedus, pareigūnų teigimu, ir įsiplieskė pražūtingas gaisras.

Tuo tarpu vienas muzikos kūrinys, už kurį gautos lėšos bus paaukotos nuo gaisro nukentėjusioms šeimoms, penktadienį pakilo į populiariausių dainų sąrašo viršų: jau parduota per 170 tūkst. jos kopijų.

Dueto „Simon & Garfunkel“ kūrinį „Bridge Over Troubled Water“ sudainavo 50 atlikėjų, įskaitant Stormzy (Stormzį), Emeli Sande (Emili Sandę), Robbie Williamsą (Robį Viljamsą) ir Palomą Faith (Palomą Feit).



NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

na

na portretas
Dar jie nepatenkinti,kas per įžūlumas,tegu grįžta į savo gimtas šalis ir bus viskuo patenkinti.

...

... portretas
Galėtų 'atbėgėliai' ir kitus namus 'patikrinti'.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių