Quantcast

Lenkijoje tęsiama Smolensko katastrofos aukų ekshumacija

Lenkijoje tęsiama 2010 metų balandį prie Smolensko įvykusios aviacijos katastrofos aukų palaikų ekshumacija, nors kai kurių žuvusiųjų artimieji tam prieštarauja.

Pirmadienį anksti rytą buvo ekshumuoti Seimo deputato Sebastiano Karpiniuko palaikai. Jis tapo 68-ąją tragedijos auka, kurios palaikai buvo ekshumuoti.

Prie kapinių Kolobžego mieste prieš šią procedūrą su plakatais rankose protestavo S. Karpiniuko draugai ir pažįstami. „Norime parodyti, kad mes nepritariame ekshumacijai, ir niekada nesutiksime, kad dėl politinių priežasčių vyktų šis šokis ant kaulų“, - sakė jie žurnalistams.

„Kelia nerimą tai, kad tokiu metu ir tokiomis aplinkybėmis atliekama ekshumacija, kuri nieko neduoda, o tik drasko draugų, šeimos, artimųjų žaizdas, - pareiškė Piliečių platformai atstovaujantis Seimo deputatas Marekas Hokas. - Mes esame prieš tai, bet niekas nekreipia dėmesio į mūsų balsą“. Jis pridūrė, kad procedūra atliekama naktį dalyvaujant didelėms policijos ir kitų tarnybų pajėgoms.

2010 metų balandžio 10 d. leisdamasis Smolensko oro uoste Rusijoje sudužo Lenkijos lėktuvas „Tu-154M“, kuriuo skrido Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis ir šalies politinio ir karinio elito atstovų delegacija. Jie vyko į gedulo renginius, skirtus lenkų karininkų žudynių Katynės miške 70-osioms metinėms. Žuvo visi 89 keleiviai ir septyni įgulos nariai.

Praėjusių metų birželį buvo nuspręsta ekshumuoti visų katastrofos aukų palaikus tyrimo tikslais. Pasak prokuratūros atstovų, tai padės patikrinti pagrindines tragedijos versijas.

Dalis žuvusiųjų artimųjų pritarė šiam sprendimui, bet daugelis stojo prieš.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tie

tie portretas
kurie nepritare siai procedurai moraliskai teisus nes ta privalejo atlikti nedelsiant nes /kazkas/ is valdanciu nenorejo priespriesos su rusais o kad tai buvo samoningas genocidas mavtesi is tuo metu per interneta rodytu kadru su diktofoniniu irasu kur girdeti rusiski keiksmazodziai su padrikais suviais ir tai buvo uzfiksuota mobiliu tel tai tie kurie sutinka su sia procedura yra tikri savo salies ir artimu patriotai kovojantys su veidmainyste ir nieksais kurie ta padare....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių