Quantcast

Lenkija ir Vokietija ragina ES ryžtingai reaguoti į rusų šnipo apnuodijimą

  • Teksto dydis:

Varšuvoje pirmadienį susitikę Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino Europos Sąjungą ryžtingai reaguoti į buvusio rusų šnipo apnuodijimą Didžiojoje Britanijoje.

Londonas tvirtina, kad Rusijai atsakinga už kovo 4 dieną Anglijos pietvakariniame Solsberio mieste įvykdytą išpuolį, per kurį buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas Sergejus Skripalis ir jo dukra Julija buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Kremlius šiuos kaltinimus kategoriškai neigia ir vadina nesąmone. 

„Rusų agresorius turi žinoti, kad jam nevalia pulti NATO narę“, – sakė M. Morawieckis žurnalistams, greta stovint A. Merkel, atvykusiai vizito į Lenkiją po to, kai buvo prisaikdinta ketvirtai kadencijai kanclerio poste.  

„Mes sutarėme pasakyti, kad Europos Sąjunga turi duoti ryžtingą, ne simbolinį, atsaką. Tikimės, kad rusų atakos tema atsispindės Europos Vadovų Tarybos viršūnių susitikimo išvadose“, pridūrė Lenkijos premjeras, turėdamas galvoje vėliau šią savaitę vyksiantį Bendrijos lyderių susitikimą.  

Lenkiją, kaip ir kaimynines Baltijos šalis, neramina dažnos Rusijos karinės pratybos jų pašonėje.

A. Merkel užėmė kiek santūresnę poziciją – ji išreiškė solidarumą su Londonu, tačiau tiesiogiai neapkaltino Maskvos dėl išpuolio prieš S. Skripalį ir jo dukrą. 

„Rimta informacija rodo, kad Rusija kažkaip su tuo susijusi. Dabar pati Rusija turi įrodyti, jog taip nėra“, – kalbėjo kanclerė Varšuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA - visa Europa susirūpinus, kad kažkas į rusų šnipą pasikėsino, o čia: „Rusų agresorius turi žinoti, kad jam nevalia pulti NATO narę“ - blogai su žmonėmis realybėj pasimetusiais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių