Quantcast

Labiausiai nekenčiamas verslininkas JAV nuteistas 7-eriems metams kalėti

  • Teksto dydis:

Bruklino teismas nuteisė prieštaringai vertinamą verslininką Martiną Shkrelį septyneriems metams kalėti už finansines machinacijas ir investuotojų apgaudinėjimą, informuoja BBC.

2017 metais prisiekusiųjų teismas Brukline pripažino JAV verslininką Martiną Shkrelį kaltu dėl sukčiavimo vertybiniais popieriais. Verslininkas apkaltintas savo dviejų rizikos draudimo fondų - „MSMB Capital“ ir „MSMB Healthcare“ - vertybinių popierių sukčiavimu. Prokuratūra nustatė, kad M. Shkrelis neteisėtai naudojosi jo paties įsteigtos farmacijos bendrovės „Retrophin“ lėšomis, kad išmokėtų pinigus apgautiems abiejų fondų investuotojams.

M. Shkrelis pagarsėjo kaip „labiausiai nekenčiamas žmogus JAV“. Pavyzdžiui, 2015 metais M. Shkrelis išpirko teisę į preparatą „Daraprim“ ir pakėlė jo kainą nuo 13,50 iki 750 dolerių už tabletę. Preparatas skiriamas asmenims, kurių imunitetas sumažėjęs, pavyzdžiui, ŽIV infekuotiesiems. Medikamentas yra įtrauktas į gyvybiškai svarbių vaistų sąrašą.

Po to, kai praėjusių metų rugpjūtį prisiekusieji pripažino M. Shkrelį kaltu, jis buvo paleistas už užstatą iki nuosprendžio paskelbimo. Tačiau praėjus mėnesiui jis pasiūlė socialiniame tinkle feisbuke už buvusios kandidatės į prezidentus Hillary Clinton, aktyviai jį kritikavusios per savo kampaniją, plaukų sruogą sumokėti 5 tūkst. dolerių. Teisėja nusprendė, kad M. Shkrelis gali kelti pavojų, ir atšaukė sprendimą dėl užstato. Tad nuo tada teismo nuosprendžio prieštaringai vertinamas verslininkas jau laukė įkalintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Rachinšteino giminaitis?..

Nusp.

Nusp. portretas
Aferistas ,matosi iš veido.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių