Quantcast

Kokie buvo paskutiniai Saudo Arabijos žurnalisto žodžiai prieš mirtį?

„Negaliu kvėpuoti“. Tokie buvo paskutinieji Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggio žodžiai, sekmadienį pranešė transliuotojas CNN, remdamasis šaltiniu, susipažinusiu su paskutines žurnalisto gyvenimo akimirkas užfiksavusio garso įrašo transkripcija.

Šaltinis JAV televizijos tinklą informavo, kad iš įrašo transkripcijos aišku, jog J. Khashoggio žmogžudystė buvo tyčinė. Be to, ji leidžia manyti, kad užpuolikai kelis kartus skambino į Saudo Arabiją, norėdami informuoti apie disidento žudymo procesą.

CNN teigimu, Turkijos pareigūnai mano, kad žudikai skambino aukštiems Rijado pareigūnams.

J. Khashoggis, iš Saudo Arabijos kilęs dienraščio „The Washington Post“ straipsnių autorius, buvo nužudytas spalio 2 dieną, vos užėjęs į savo šalies konsulatą Stambule.

Anot CNN, įrašo transkripcijoje aprašyta, kaip J. Khashoggis mėgino pasipriešinti užpuolikams. Be to, joje transkribuoti garsai, kuriuos skleidė žurnalisto kūno „pjaustymas pjūklu“.

Transkripcijos originalą parengė Turkijos žvalgybos tarnybos. Pranešama, kad CNN šaltinis susipažino su transkripcijos vertimu ir buvo gana plačiai informuotas apie žurnalisto nužudymą.

Tuo metu Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras sekmadienį atmetė Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano reikalavimus išduoti įtariamuosius J. Khashoggio žmogžudyste.

R. T. Erdoganas ne kartą ragino Rijadą perduoti Ankarai įtariamuosius šioje byloje. Turkijos teigimu, J. Khashoggiui nužudyti į Stambulą buvo atsiųsta 15 Saudo Arabijos smogikų komanda.

Pats Rijadas tvirtina, kad žurnalistas žuvo per netikėta linkme pasisukusią „savavališką“ operaciją. Tačiau garso įrašo transkripcija tokią versiją paneigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Khashoggi

Khashoggi   portretas
"Užkaraukite Rusija ir atkurkite LDK su Grybauskaite kaip karaliene!" Allahu Ekber!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių