Quantcast

Kibernetinė ataka Vokietijoje: nutekinta politikų ir žurnalistų asmeninių duomenų

  • Teksto dydis:

Kai kurių Vokietijos politikų ir žurnalistų asmeniniai duomenys buvo paviešinti internete dėl kibernetinės atakos, penktadienį pranešė vokiečių žiniasklaida.

Ši kibernetinių įsilaužėlių ataka buvo surengta dar prieš Kalėdas, bet žiniasklaida tik dabar apie ją sužinojo.

Pavogti duomenys kiekvieną dieną dalimis buvo skelbiami vienoje socialinio tinklo "Twitter" paskyroje, veikiančioje nuo 2017-ųjų vidurio. Šis nutekinimas paveikė visas parlamente dirbančias partijas, išskyrus ultradešiniąją "Alternatyva Vokietijai" (AfD), pranešė visuomeninis transliuotojas RBB.

Pranešime sakoma, kad paskelbti duomenys atrodo visiškai nesistemingi. Tarp jų esama mobiliųjų telefonų numerių, adresų, asmeninio ir partinio susirašinėjimo fragmentų, šeimų nuotraukų, kai kuriais atvejais - sąskaitų ir kredito kortelių duomenų, įskaitant kelių metų senumo informaciją.

Atrodo, kad tarp šių duomenų nėra jokių politiškai jautrių dokumentų.

Tarp paveiktų politikų yra Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steimeieris (Frankas Valteris Štainmajeris), Žaliųjų bloko pirmininkas Robertas Habeckas (Robertas Habekas), Socialdemokratų partijos generalinis sekretorius Larsas Klingbeilis ir buvęs užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis).

Naujienų agentūra DPA nurodė, kad buvo paskelbtas fakso numeris ir elektroninio pašto adresas, priklausantis Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, taip pat keli jos gauti ir išsiųsti laiškai.

Konservatyvios Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) aukšto rango įstatymų leidėjas Alexander'as Dobrindtas (Aleksandras Dobrintas) sakė, kad tarnybos aiškinasi, "kokie duomenys yra paveikti ir kokiu mastu".

Be to, nuo šios atakos nukentėjo televizijų ARD ir ZDF žurnalistai, įskaitant dopingo problemą nagrinėjusį Hajo Seppeltą (Hają Zepeltą).

Atakos organizatoriai kol kas nežinomi. Taip pat nežinoma, ar visi duomenys yra autentiški. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių