Quantcast

Kanadoje per šaudynes žuvo keturi žmonės

  • Teksto dydis:

Viename ramiame Kanados mieste keturi žmonės, tarp jų du policijos pareigūnai, buvo nušauti penktadienį per paniką sukėlusį incidentą.

Gyventojai Naujojo Bransviko valstijos Frederiktono miesto Bruksaido rajone nubudo nuo šaudymo.

Įvykio liudininkai pasakojo nacionaliniam transliuotojui CBC matę šautuvo vamzdį, iškištą pro vieno daugiabučio langą. Užpuolikas šaudė į kiemą, o ant žemės gulėjo du kūnai.

Į įvykio vietą greitai atvyko gerai ginkluotų policininkų, greitosios pagalbos medikų ir ugniagiasių. Rajono gyventojai buvo paraginti neišeiti į gatves, todėl kai kurie žmonės įstrigo darželiuose, kavinėse ir savo darbo vietose.

Kiti su policijos palyda buvo evakuoti iš savo namų į saugesnes vietas, kai kurie – tebevilkėdami naktinius marškinius arba basi.

Frederiktono policijos vado pavaduotojas Martinas Gaudet (Martenas Godė) sakė žurnalistams, kad abu žuvę policininkai buvo atvykę į įvykio vietą gavus pranešimą apie šaudymą. Pasak jo, buvo nušautas 45 metų Lawrence'as Robertas Costello (Lorensas Robertas Kostelas) ir 43 metų Sara Mae Helen Burns (Sara Mei Helen Berns).

„Atvykę (prie daugiabučio) jie pamatė ant žemės dvi civiles aukas. Tada jie (policininkai) buvo pašauti“, – aiškino M. Gaudet.

Provincijos sostinės, esančios maždaug už 75 km nuo Kanados ir JAV Meino valstijos sienos, pareigūnai iš pradžių ragino rajono žmones likti namuose.

Jie per „Twitter" pranešė, kad tebevyksta „aktyvus incidentas“, o vėliau patvirtino pranešimus apie aukas ir vieno asmens areštą. Įtariamasis yra gydomas dėl „sunkių sužeidimų“, susijusių su šaudymo incidentu, nurodė policija.

M. Gaudet sakė, kad policija šturmavo įtariamojo butą į šiaurės nuo miesto centro esančiame gyvenamajame rajone ir suėmė 48 metų vyrą. Jokios kitos informacijos apie įtariamąjį arba įvykius neskelbiama.

„Ši diena – labai sunki mūsų pareigūnams ir mūsų puikaus miesto gyventojams. Susidūrėme su keturių žmonių smurtine žūtimi mūsų mieste; kaip žinote, du iš jų yra pareigūnai“, – sakė policijos vadovė Leanne Fitch (Lian Fič).


Šiame straipsnyje: KanadaŠaudynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "policija šturmavo įtariamojo butą į šiaurės nuo miesto centro esančiame gyvenamajame rajone ir suėmė 48 metų vyrą" - mūsų policija lauktų kol tas žudikas... na, pats pasišalintų. :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių