Quantcast

Kalifornijoje didžiulė nuošliauža užgriuvo vaizdingą plentą

  • Teksto dydis:

Kalifornijos pakrantėje nugriuvus didžiulei nuošliaužai, vieną garsiojo 1-ojo greitkelio ruožą padengė 12 metrų storio akmenų ir purvo sluoksnis.

Ši griūtis buvo naujausias incidentas vietovėje, kur praeitą žiemą nuslinko jau ne viena nuošliauža ir buvo kilę potvynių.

Šeštadienio vakarą vietovėje ties vadinamuoju Purvo upokšniu pusės kilometro ruožą ilgio kelio ruožą užpylė nuošliauža, pakeitusi Big Suro kranto liniją, sakė Kalifornijos transporto departamento atstovas Colinas Jonesas (Kolinas Džounsas).

„Didžiulė nuošliauža. Niekada nematėme nieko panašaus“, – sakė C.Jonesas.

Valstija jau buvo uždariusi tą greitkelio ruožą, kad pakeistų nusidėvėjusį šaligatvį ir išvežtų nuolaužas, likusias po ankstesnės nuošliaužos, užgriuvusios tą vietovę žiemą. Šis sezonas Kalifornijoje buvo neįprastai lietingas.

Pareigūnai praėjusią savaitę liepė kelininkams sustabdyti darbus toje vietovėje, nes gruntas ten darėsi vis mažiau stabilus, teigė C.Jonesas.

„Dabar (akmenys) dengia 10 kartų daugiau“ teritorijos, sakė jis.

Už valstijos kelius atsakingi pareigūnai planuoja palaukti, kol praeis staigių nuošliaužų pavojus, ir tada aiškinsis, kaip sustiprinti kalvos šlaitą ir atstatyti bei vėl atidaryti tą kelio ruožą.

Siaurą 1-ąjį plentą, nutiestą Big Suro pakrante, itin mėgsta turistai, nes nuo jo atsiveria vaizdai į sekvojų girias, paplūdimius ir vandenyną.

Po atšiaurios žiemos šioje vietovėje buvo uždaryti dar mažiausiai du kelio ruožai; dėl to buvo priverstos užsidaryti kelios poilsiavietės, o į kitas atsargas ir svečius skraidina sraigtasparniai.

Nors lietingasis sezonas daugumoje vietų baigėsi ir orai išsigiedrijo, „tai nereiškia, kad dabar gruntas nebejuda po žiemos įvykių“, teigė C.Jonesas.


Šiame straipsnyje: Kalifornijanuošliaužaplentas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių