Quantcast

Kalifornijoje dėl miškų gaisrų paskelbta nepaprastoji padėtis

  • Teksto dydis:

Po nepaprastai lietingos žiemos išaugusi aukšta žolė sudarė sąlygas plisti miškų gaisrams JAV vakaruose, Nevadoje apgadinusiems daugiau kaip tuziną namų ir privertusiems sprukti gyventojus iš Josemičio nacionalinio parko Kalifornijoje pakraščių, antradienį pranešė pareigūnai.

Josemičio nacionalinis parkas lieka atidarytas lankytojams, bet liepsnos grasina daugiau kaip 300 namų ir pastatų kalnų gyvenvietėse į pietvakarius nuo parko. Iškilus šiam pavojui taip pat teko evakuotis Mariposos miestelio gyventojams.

Be to, nuo sekmadienio siaučiantis gaisras kelia pavojų parko elektros tiekimo linijoms; dėl jo teko uždaryti kai kuriuos turistinius kelius, sakė pareigūnai.

Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas (Džeris Braunas) antradienį paskelbė neparastąją padėtį ir atvėrė valstijai galimybę naudotis daugiau išteklių kovai su gaisrais. Jis prognozavo, kad gaisrai, privertę bėgti tūkstančius gyventojų, dar kurį laiką tęsis.

Po penkerius metus Kalifornijos varginusios sausros pabaigos rekordiškai didelis praeitos žiemos lietaus ir sniego kalnuose kiekis daugelį džiugino. Deja, dabar šios sąlygos virto iššūkiu ugniagesiams, kovojantiems su liepsnomis, kurias maitina vešli augmenija.

„Kuro daug, šlaitai statūs, – sakė Kalifornijos miškininkystės ir priešgaisrinės apsaugos departamento atstovė DeeDee Garcia (DiDi Garsija). – Dėl to sunku gesinti gaisrus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių