Quantcast

Juodkalnijoje pašauta tiriamosios žurnalistikos reporterė

  • Teksto dydis:

Juodkalnijoje antradienį buvo pašauta viena tiriamosios žurnalistikos reporterė, o Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos paragino ginti žurnalistus šioje Balkanų valstybėje.

Oliverai Lakič kulka pataikė į „dešinę koją, bet jos gyvybei pavojus negresia“, žurnalistams sakė policijos viršininkas Vesko Damjanovičius.

Įtakingame dienraštyje „Vijesti“ dirbančios O. Lakič redaktorius Mihajlo Jovovičius, sakė, kad prie reporterės netoli jos namų Podgoricoje vėlai antradienį priėjęs vyras „šovė į koją“. Pasak redaktoriaus, žurnalistė tuo metu matė „du kitus nubėgančius vyrus“.

„Neturiu žodžių. Kiek tai truks Juodkalnijoje?“ – sakė M. Jovovičius.

„Kol kas neišaiškintas nė vienas jos užpuolimas. Daugumos jos straipsnių, atskleidžiančių nusikaltimus, (policija) netyrė“, – pridūrė jis.

Neturiu žodžių. Kiek tai truks Juodkalnijoje?

Prieš šešerius metus O. Lakič irgi buvo užpulta toje pačioje vietoje. Tąsyk jai kelis kartus buvo kumščiu smogta į galvą.

Pasak V. Damjanovičiaus, policija „padarys viską, kad surastų kaltininkus ir patrauktų juos atsakomybėn“.

Šis jau antras per vieną mėnesį žurnalisto užpuolimas išprovokavo tarptautinį susirūpinimą.

„Žurnalistės Oliveros Lakič užpuolimas kelia didelį nerimą. Žurnalistai privalo būti apsaugoti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ES ambasadorius Juodkalnijoje Aivo Oravas.

JAV ambasada Podgoricoje pareiškime nurodė, kad „su nerimu stebėjo ataką“.

„Žurnalistai yra demokratijos sargai ir privalo būti apsaugoti, kad saugiai galėtų dirbti savo darbą“, – tviteryje parašė ambasada.

Ieškodama O. Lakič užpuoliko policija blokavo pagrindines Podgoricos gatves.

Praėjusį mėnesį Juodkalnijos šiaurėje esančioje Bijelo Polėje prie garsaus žurnalisto namų sprogo bomba.

Europos Sąjunga, į kurią Juodkalnija viliasi įstoti iki 2025 metų, taip pat tarptautinės žmogaus teisių ir žiniasklaidos organizacijos reikalavo, kad pareigūnai išaiškintų visus žurnalistų ir žiniasklaidos organizacijų užpuolimus.

Daugelis iš keliolikos užpuolimų per pastaruosius 15 metų, įskaitant redaktoriaus Duško Jovanovičiaus nužudymą 2004-aisiais, vis dar neišaiškinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Matyt, ta boba buvo visiems tiek įsigrisusi, kad kažkam nebeišlaikė nervai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių