Quantcast

JAV valstybės departamentas perspėja apie galimas atakas Barselonoje per šventes

  • Teksto dydis:

JAV valstybės departamentas sekmadienį perspėjo, kad žiemos švenčių metu antram pagal dydį Ispanijos miestui Barselonai gresia teroro atakos.

„Per Kalėdas ir Naujuosius Metus laikykitės didesnio budrumo vietose, kur važinėja transporto priemonės, įskaitant autobusus, Las Ramblas gatvėje Barselonoje. Teroristai gali pulti neperspėję, taikydamiesi į turistines vietas, transporto mazgus ir kitas viešas vietas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Valstybės departamento Konsulinių reikalų biuras.

Katalonijos regiono vidaus reikalų ministras Miquelis Buchas (Mikelis Bučas), radijo „Rac1“ paklaustas apie šį perspėjimą, sakė, kad policija „dirba su šia grėsme“.

„Rimtai priimame visas grėsmes, visos jos yra tiriamos“, – pridūrė jis, bet daugiau nedetalizavo.

Populiarus ispanų laikraštis „El Pais“, cituodamas šaltinius policijoje, rašė, kad pareigūnai ieško vieno 30-mečio marokiečio, turinčio teisę vairuoti autobusą.

Barselonos dienraštis „El Periodico de Catalunya“ pranešė, kad katalonų policija išplatino vidinį pranešimą, kad tas vyras gali mėginti rėžtis autobusu į pėsčiųjų minias mieste.

Naujienų agentūrai AFP Katalonijos regiono policijos pajėgų atstovas nepatvirtino pranešimo, kad pareigūnai ieško kokio nors marokiečio, tačiau nurodė, kad buvo „laikinai sustiprintos saugumo priemonės vietose, kur būna daug žmonių“.

Pasirodžius JAV valstybės departamento perspėjimui, Ispanija nepakeitė teroro grėsmės lygio, tačiau gruodį šalyje sustiprintos saugumo priemonės, sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas.

Pernai rugpjūčio mėnesį per išpuolius Barselonos La Ramblos gatvėje ir netoliese esančiame kurortiniame Kambrilso miestelyje žuvo 16 žmonių.

Atsakomybę už šiuos išpuolius prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“. Tai buvo didžiausias džihadistų smūgis Ispanijai nuo 2004-ųjų kovą surengtos islamistų atakos, kai Madrido traukiniuose surengti sprogimai nusinešė 191 gyvybę, per juos buvo sužeista daugiau nei 1 800 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "JAV valstybės departamentas perspėja apie galimas atakas Barselonoje per šventes" - ką patys rengia, tik tai ir žino... jei jau informacija nutekėjo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių