Quantcast

Įtariamiesiems dėl žurnalisto nužudymo reikalaujama mirties bausmės

  • Teksto dydis:

Saudo Arabijos prokurorai sieks mirties bausmės mažiausiai penkiems asmenims, siejamiems su JAV dienraščio „The Washington Post“ skiltininko Jamalo Khashoggi (Džamalo Chašogdžio) nužudymu, ketvirtadienį pranešė karalystės valstybinė žiniasklaida, 11 įtariamųjų pirmąkart stojus prieš teismą.

Saudo Arabijos naujienų agentūra SPA ir valstybinė televizija paskelbė nedaug detalių apie šį posėdį ir nepaminėjo įtariamųjų vardų. Tačiau prokuratūros pranešime sakoma, kad įtariamieji dalyvavo posėdyje su savo advokatais.

Pranešime taip pat sakoma, kad prokurorai paprašė Turkijos įrodymų, susijusių su spalio 2-ąją Saudo Arabijos konsulate Stambule įvykdytu J. Khashoggi nužudymu.

„Viešoji prokuratūra iki šiol negavo jokio atsakymo ir jo tebelaukia“, – sakoma pranešime.

Su padėtį galinčiais pakomentuoti Turkijos pareigūnais susisiekti kol kas nepavyko. Turkų pareigūnai anksčiau yra sakę, kad jie pasidalijo įrodymais su Saudo Arabija ir kitomis valstybėmis.

J. Khashoggi savo straipsniuose kritikuodavo Saudo Arabijoje itin didelę įtaką turintį sosto įpėdinį princą Mohammedą bin Salmaną (Mohamedą bin Salmaną).

Karalystė iš pradžių neigė, kad J. Khashoggi buvo nužudytas, bet po kelių savaičių pripažino, kad žurnalistas buvo nužudytas.

Buvo spėjama, kad jį nužudyti M. bin Salmanas, bet Rijadas kategoriškai neigia bet kokią sosto įpėdinio kaltę.

Turkijos žiniasklaida paskelbė nuotraukų, kuriose matyti, kad konsulate Stambule prieš pat J. Khashoggi nužudymą lankėsi M. bin Salmanui artimi veikėjai.

Manoma, kad J. Khashoggi kūnas buvo sukapotas, bet jo palaikų iki šiol nerasta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kai viskas nurims jie bus apdovonoti ir paleisti i laisve

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia dar mirties bausmė ? Kur žiūri Amerikos ir ypač Europos žmogaus teisių aktyvistai ? Sėdės garantuotai suspaudę rietus ir tylės...juk ne Rusijoje vykdys tą mirties bausmę, ten tai užsiklyktų iki pamėlynavimo. Net ir mūsiškiai išreikštų oficialų protestą ir reikalautų paleisti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių