Quantcast

Tragedijos Italijoje buvo galima išvengti?

Nuo 2016 metų rugpjūčio 24 d. iki šiol Italijos geofizikos ir vulkanologijos institutas registravo 47 tūkst. požeminių smūgių. Daugiau kaip 960 kartų žemės drebėjimai siekė 4,57 balo pagal Richterio skalę. Devynis kartus požeminių smūgių stiprumas siekė daugiau kaip 5 balus. Paskutinis žemės drebėjimas buvo lydimas milžiniškos sniego lavinos, kuri nušlavė keturių žvaigždučių „Rigopiano” viešbutį. 

Tačiau tragiško įvykio keturių žvaigždučių „Rigopiano”  viešbutyje, regis, buvo galima išvengti.

Sausio 18 d. naktį nuo 2 tūkst. 400 metrų aukščio Siella kalno atskilo daugiau kaip 300 metrų ledo masės luitas, kuris krisdamas ne tik nugriovė viešbutį, bet ir nustūmė visą likusią pastato struktūrą net 10 metrų. Šiuo metu vyksta dingusių žmonių paieškos, rasti keturių žmonių palaikai. Farindolos meras Ilario Lacchetta teigia, kad viešbutyje buvo apsistoję 24 keliautojai, tarp jų – keturi vaikai. 

Miestelyje likę, tačiau darbo vietos pasiekti negalėję viešbučio darbuotojai su ašaromis akyse pasakojo, kad vienuolika jų kolegų ir „Rigopiano” klientų „maldavo pagalbos visą sausio 17 d.”. Jie prašė nuvalyti kelią, bet į jų prašymus niekas neatsiliepė. Sniego izoliuotame viešbutyje situacija buvo kritiška jau kelias dienas. Nelaimės dieną darbuotojai ir keliautojai būriavosi viešbučio fojė ir laukė sniego valymo automobilių, kurie taip ir neatvažiavo. Keli turistai, nusprendę nutraukti atostogas ir išvykti anksčiau, šiandien gali džiaugtis – jie liko gyvi. Visiems kitiems keturių žvaigždučių liukso viešbutis tapo mirtinais spąstais.

Pagalbą iškvietė ir apie tragediją informavo lauke dirbęs viešbučio darbuotojas, taip pat vienas poilsiautojas, kuris kaip tik tuo metu buvo nuėjęs iš automobilio paimti žmonai vaistų. Po sniego lavina dingo ne tik jo žmona, bet ir šešerių metų dukrytė, aštuonerių metų sūnelis. Sukrėsti žmonės teigė, kad kviečiant pagalbą ilgai niekas neatsiliepė į jų skambučius, o pavykus susisiekti, netikėjo pateiktais faktais. 

Gelbėtojų komanda jau informavo, kad paieškoje dalyvaujantys „šunys nebejaučia gyvųjų.” 


Šiame straipsnyje: ItalijaLavinasniegasužgriuvo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių