Quantcast

Italijoje į afrikiečius šaudžiusio įtariamojo namuose rasta ne tik Hitlerio knyga

  • Teksto dydis:

Dešiniojo sparno ekstremistas, kuris, kaip įtariama, centrinėje Italijos dalyje pašovė šešis afrikiečius, buvo „aiškaus (proto), pasiryžęs, žinojo, ką padarė,“ ir visiškai neatgailavo, sekmadienį sakė vienas italų teisėsaugos pareigūnas.

28 metų Luca Traini (Luka Trainis) po šeštadienio išpuolio Mačeratos mieste lieka kalėjime. Policija atlieka tyrimą dėl bandymų nužudyti sunkinančiomis „rasinės neapykantos“ aplinkybėmis.

Penki vyrai ir moteris, sužeisti per dvi valandas trukusį šaudymą iš pravažiuojančio automobilio, yra atvykėliai iš Nigerijos, Ganos, Gambijos ir Malio, pranešė valstybinė televizija RAI.

Italų pareigūnai sakė, kad L. Traini namuose sekmadienį surado Adolfo Hitlerio knygą „Mein Kampf“, kitų su nacizmu susijusių leidinių ir vėliavą su keltų kryžiumi, dažnai naudojamą baltųjų viršenybės šalininkų.

Įtariamasis pernai nesėkmingai dalyvavo vietos rinkimuose kaip antiimigracinės partijos „Šiaurės lyga“ kandidatas. Italijos naujienų agentūra ANSA citavo jo pažįstamus, sakiusius, kad jis anksčiau buvo susijęs su neofašistinėmis partijomis „Forza Nuova“ ir „CasaPound“.

Policijos paskelbtose nuotraukose matyti L. Traini su neonacių tatuiruote ant kaktos ir Italijos vėliava ant pečių.

Mačeratos karabinierių vadas pulkininkas Michele Roberti (Mikelė Robertis) televizijai „Sky TG24“ sakė, kad L. Traini neparodė, jog gailisi dėl savo veiksmų. Jis „tikriausiai įvykdė šį beprotišką gestą kaip kažkokį kerštą, kažkokią vendetą“ už keliomis dienomis anksčiau įvykdytą siaubingą paauglės nužudymą, pridūrė pareigūnas.

Dėl 18-metės Pamelos Mastropietro (Pamelos Mastropjetro) nužudymo buvo areštuotas vienas nigerietis. Merginos palaikai buvo rasti dviejuose lagaminuose, kelios dienos po jos išėjimo iš narkomanų reabilitacijos bendruomenės.

Policija sakė, kad įtariamo nigeriečio bute buvo rasti jos kruvini drabužiai, čekis iš vaistinės, kur ji nusipirko švirkštą, ir peiliai, atitinkantys nusikaltimo pobūdį. M. Roberti atmetė bet kokią galimybę, kad L. Traini ir nužudyta mergina buvo asmeniškai susiję.

Per šaudynes sužeista moteris, 29 metų Jennifer (Dženifer), iš ligoninės lovos Turine leidžiamam laikraščiui „La Stampa“ pasakojo, kad nebegalės rami vaikščioti po miestą.

„Niekada niekam nepakenkiau. Kalbėjausi su kitais trimis žmonėmis, juokiausi (kai pakirto kulka)“, – sakė ji.

Vienas iš šešių sužeistų žmonių šeštadienį buvo išrašytas iš ligoninės. Likusių pacientų būklė stabili, vienas jų guli intensyviosios slaugos palatoje. Jennifer laukia peties operacija, sekmadienį sakė gydytojai.

Jennifer vaikinas laikraščiui „La Repubblica“ sakė, kad jie laukė autobusų stotelėje, kai jis pamatė vyrą, kažką į juos nukreipusį iš juodo automobilio. Tada jis supratęs, kad tai buvo ginklas.

„Pastūmiau Jennifer, ... puoliau ant žemės. Ir išgirdau šūvį: „Bum!“, – pasakojo Ogie Igbinowania (Ogis Igbinovanija).

Jennifer šiam laikraščiui sakė, kad prieš septynis mėnesius atvyko į Italiją ir atvažiavo pas vaikiną į Mačeratą.

„Man čia visada buvo gera. Žmonės draugiški. Nesuprantu, kodėl tas žmogus šaudė į mus“, – sakė ji.

Mačeratos nigeriečių bendruomenės lyderis Sammy Kunounas (Samis Kununas) sakė girdėjęs šūvius, kai vyko susitikti su kultūros tarpininkais aptarti sėdimojo streiko organizavimo, siekiant pademonstruoti paramą P. Mastropietro šeimai. Po šaudynių, baimindamiesi tolesnių rasistinių išpuolių, jie renginį atšaukė.

„Dabar mes visi esam šios istorijos aukos“, – sakė S. Kunounas ir pridūrė, kad vietos imigrantų bendruomenė buvo gerai integravusis. Užsieniečiai sudaro 9,2 proc. Mačeratos gyventojų, kurių iš viso yra 43 tūkst., rodo oficialūs duomenys.

Priešiškumas užsieniečiams tapo svarbia piktos rinkimų kampanijos tema. Italijai pastaruosius kelerius metus teko dorotis su šimtų tūkstančių per Viduržemio jūrą kontrabandininkų laivais atvykstančių migrantų srautu.

Visuotiniai rinkimai numatyti kovo 4 dieną. Atnaujintos „Šiaurės lygos“ lyderis Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) minėtos paauglės nužudymu per kampanijos renginius ėmė naudotis dar prieš šeštadienio išpuolius.

M. Salvini žada pirmaisiais metais, jei partija laimės parlamento kontrolę, deportuoti 150 tūkst. migrantų ir už tai sulaukė priekaištų, kad dėl politinių tikslų naudojasi migrantų krize ksenofobijai kurstyti.

Italijos premjeras Paolo Gentiloni (Paolas Džentilonis) po išpuolio perspėjo, kad „valstybė bus ypač griežta visiems, kas galvoja kurstyti smurto spiralę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lauk NIGERIAI ir juodasikniai muslimai is Europos. Saunuolis baltasis JIS MUSU BROLIS kovojantis UZ MUS, UZ Europa be socialiniu parazitu.

Petras

Petras portretas
Jei tie nigeriai būtų dirbę tuo metu,o ne šmirinėję gatvėmis,tai nebūtų buvę apšaudyti.niekam nepatinka veltėdžiai ir dykaduoniai ,atvažiavę iš visokių afrikos šalių,-ten ,kaip ir visur kitur,užtenka ir vietinių...

chiefas

chiefas portretas
Šiaip neblogas vyrukas. Gaila, kad pasodins
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių