Quantcast

Ispanijos nacionaliniame parke įsiplieskė gaisras

  • Teksto dydis:

Pietų Ispanijoje šimtai ugniagesių sekmadienį kovojo su gaisru, įsiplieskusiu nacionaliniame parke; buvo evakuota daugiau kaip 1 800 žmonių.

Pareigūnai dėl gaisro evakavo 1 850 žmonių, dauguma kurių buvo apsistoję kempinge, pranešė Andalūzijos valdžia. Apie nukentėjusiuosius nepranešama.

Gaisras įsiplieskė šeštadienio naktį, o kitą rytą liepsnos išplito į Donjanos nacionalinį parką, esantį Mogeros mieste, pietiniame Andalūzijos regione, šalies televizijai sakė regiono aplinkos apsaugos administracijos vadovo pavaduotojas Jose Fiscalis (Chosė Fiskalis).

Pagalbos tarnybų atstovai nurodė, kad vietos pareigūnai kovoti su ugnimi išsiuntė 550 ugniagesių ir 23 sraigtasparnius. Ši nelaimė kilo praėjus vos savaitei po pragaištingų miško gaisrų kaimyninėje Portugalijoje, nusinešusių per 60 gyvybių.

Ugniagesių pastangas sunkino stiprus vėjas ir karšti orai, naujienų agentūrai AFP sakė pagalbos tarnybų atstovas.

Pareigūnai kol kas nenurodė, kokį plotą yra apėmusios liepsnos, nes vėlyvą sekmadienio rytą gaisras tebesiautėjo.

Gaisro priežastis taip pat nėra žinoma, tačiau Andalūzijos prezidentė Susana Diaz (Susana Dias), atskubėjusi į nelaimės vietą, sakė, kad „negalima atmesti žmogiškojo veiksnio“.

Vėlų sekmadienio vakarą regiono vyriausybė nurodė, kad iš gaisro paveiktų vietovių buvo perkelta mažiausiai 950 žmonių, o daugelis kelių tebėra uždaryti. Kelias valandas dėl gaisro buvo visiškai atkirstas susisiekimas su populiariu Matalaskanjaso pajūrio kurortu, informavo pareigūnai.

Donjanos nacionalinis parkas, garsėjantis savo biologine įvairove, yra įtrauktas į UNESCO saugomų objektų sąrašą ir ten lankosi itin daug turistų. Parkas pasižymi didele ekosistemų įvairove; jis yra ir nykstančių rūšių, tokių kaip ispaninė lūšis ir iberinis erelis, namai.

Pastarąjį kartą Ispaniją miško gaisrai buvo užklupę 2015 metais. Pareigūnų teigimu, kai kurie jų galėjo būti sukelti tyčia.

Šiuo metu šalis dar yra priversta kovoti ir su sausra. Sekmadienį keliose vietovėse, įskaitant ir Andalūzijos Huelvos provinciją, kur yra įsikūręs Donjanos nacionalinis parkas, buvo paskelbta aukščiausia gaisringumo klasė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių