Quantcast

Irake dešimtys civilių gyvybių nusinešusį antskrydį surengė koalicijos pajėgos

  • Teksto dydis:

Irako mieste Mosule kovo 17 dieną atakuojant „Islamo valstybės“ kovotojus, antskrydį, esą nusinešusį mažiausiai 100 gyvybių, rengė JAV kariškiai, pranešė šeštadienį JAV pareigūnai.

Jie nepatvirtino pranešimų apie civilių aukas bet pranešė, kad pradėtas šio incidento tyrimas. Tuoj po kovo 17-osios JAV pareigūnai sakė nesą tikri, ar tas antskrydis buvo amerikiečių.

Dabartiniame JAV vadovaujamos koalicijos pranešime nurodoma, kad Irako saugumo pajėgos paprašė smogti iš oro į IS kovotojus ir jų techniką „vietose, kurios atitinka tvirtinimus apie civilių žūtį“. JAV remiamos Irako vyriausybės pajėgos kaunasi su IS pajėgomis toje vakarinio Mosulo dalyje, pažymima pranešime.

Koalicija pažymi visus tvirtinimus apie civilių aukas priimanti rimtai; ji nurodo, kad pradėtas Civilių aukų įtikimumo vertinimas, kad būtų nustatyti faktai, susiję su tuo antskrydžiu ir pranešimų apie civilių aukas patikimumas.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovas Irake Altafas Musani (Altafas Musanis) Jordanijos sostinėje Amane sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad PSO prioritetas – neatidėliotinas sužeistųjų gydymas.

„Mūsų supratimu, buvo incidentas, mes aiškinomės su vietiniais sveikatos tarnybos pareigūnais, kurie patvirtino, jog žuvusiųjų yra daugiau kaip 100“, – sakė A.Musani.

Anksčiau Ninevijos, kurios sostinė yra Mosulas, gubernatorius Nawfalas Hammadis (Naufalas Hamadis) minėjo, kad per koalicijos smūgius Mosulo Džadidos rajone žuvo „daugiau kaip 130 civilių“.

A.Musani dar nurodė, kad nuo spalio, kai prasidėjo karinė operacijas Mosule, į miesto ir apylinkių ligonines pristatyta 5300 žmonių. O nuo vakarinio Mosulo puolimo pradžios praėjusį mėnesį „mes sugebėjome nustatyti daugiau kaip 1300 atvejų“.

„Islamo valstybė“ 2014 metais užėmė didelius rajonus į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado, tačiau Irako pajėgos, remiamos JAV vadovaujamų aviacijos smūgių, jau yra atkovojusios didžiąją tos teritorijos dalį.

Irako pajėgos spalį pradėjo operaciją Mosului atkovoti ir atgavo rytinę miesto dalį, o tuomet ėmėsi vaduoti mažesnius, bet tankiau gyvenamus vakarinius rajonus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo,-

jo,- portretas
>taigi- melagis tu, kacape. Fašisto putino perdulkintom, varganom smegenelem.

taigi

taigi portretas
>jo Esi apgailėtinas melagis.

jo,-

jo,- portretas
Ligoninių ir mokyklų, tuo labiau karviu dar negirdėjau, kad bombarduotu, ruskiai tyčia taiko, ypač ligonines,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių