Quantcast

Indonezijos vertybinių popierių biržoje įgriuvus grindims sužeisti 75 žmonės

  • Teksto dydis:

Indonezijos vertybinių popierių biržoje pirmadienį įgriuvus grindims ir nuolaužoms pasipylus į pastato vestibiulį, sužeistųjų skaičius išaugo iki 75, pranešė policija.

Įgriuvus šio pastato pusaukščio grindims, į vestibiulį pasipylė stiklo, metalo ir kitų medžiagų nuolaužos. Nukentėjusieji iš jo buvo gabenami neštuvais, nurodė pareigūnai. Iš pastato evakuoti šimtai darbuotojų.

Džakartos policijos atstovas Setyo Wasisto (Setijas Vasistas) nurodė, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, ir jis nesusijęs su sprogimu.

Jis nurodė naujienų agentūrai AFP, kad per incidentą buvo sužeisti 75 žmonės, o informacijos apie žuvusiuosius nėra.

Televizijų reportažuose buvo matyti pareigūnų evakuojami panikos apimti ir klykiantys žmonės bei lauke ant laiptų ar žolės gulintys ir į ligonines gabenami nukentėjusieji.

„Mačiau daug kraujuojančių žmonių“, – televizijai „Metro TV“ sakė studentas Rizki Noviandi (Rizkis Noviandis), dalyvavęs vertybinių popierių biržoje vykusiame konkurse.

„Iš pastato buvo išnešta daugybė žmonių, ir jie buvo palikti lauke ant žolės... kol atvyko greitosios pagalbos automobiliai“, – pasakojo jis.

„Mūsų paieškų ir pagalbos komandos, policija, gydytojai bei ugniagesiai tebedirba“, – sakė S. Wasisto.

„Jie valo nuolaužas ir ieško kitų galimų sužeistųjų“, – pridūrė pareigūnas.

Džakartos policijos atstovas Argo Yuwono (Argas Juvonas) nurodė, kad dauguma nukentėjusiųjų patyrė rankų ir kojų sužeidimus.

„Nelaimė įvyko pirmame aukšte... Tame aukšte vaikšto daug darbuotojų... Yra keli nukentėjusieji, bet jie buvo nuvežti į netoliese esančią ligoninę“, – sakė jis žurnalistams.

Incidentas įvyko viename iš dviejų komplekso bokštų.

„Pasigirdo toks garsas, lyg kas būtų nukritęs nuo pastato; jis truko apie 20 sekundžių. Visi panikavo, ir žmonės buvo nedelsiant evakuojami“, – AFP pasakojo biržoje dirbanti žurnalistė Amailia Putri Hasniawati (Amailija Putri Hasnijavati).

Kol kas nežinoma, dėl ko kilo šis incidentas.

Vertybinių popierių birža popietę po incidento tęsė savo darbą, sakė jos atstovas Rheza Andhika (Reza Andika).

Tuo metu pastate dirbusi „Metro“ reporterė, kuri ten rengė pranešimus apie vertybinių popierių biržą, sakė, kad incidentas įvyko netrukus po vidurdienio (7 val. Lietuvos laiku).

„Pasigirdo didelis triukšmas, tad viduje buvę žmonės iškart puolė bėgti iš pastato“, – sakė žurnalistė Marlia Zein (Marlija Zein).

Indonezijos vertybinių popierių birža yra centriniame Džakartos Sudirmano rajone. Pastatas, kuriame įsikūrusi ši įstaiga, buvo pastatytas 1995 metais. Komplekso 12-ajame aukšte taip pat yra įsikūręs Pasaulio banko vietos biuras.

2000-aisiais vertybinių popierių biržos komplekso teritorijoje sprogus užminuotam automobiliui žuvo mažiausiai 10 žmonių, o dar kelios dešimtys buvo sužeista.

Tuo metu žiniasklaida skelbė, kad vienas iš asmenų, atsakingų už tą išpuolį, priklausė Ačeho išlaisvinimo judėjimui, praėjusio amžiaus 8-o dešimtmečio viduryje kovojusiam už šios provincijos nepriklausomybę.

Per tą sprogimą vertybinių popierių biržos požeminėje stovėjimo aikštelėje taip pat nukentėjo apie 200 automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių