Quantcast

Indonezijos karo laivu evakuota šimtai žemės drebėjimo aukų

  • Teksto dydis:

Indonezijos karo laivas trečiadienį nugabeno į saugią vietą apie 1 600 žmonių, nukentėjusių nuo galingo žemės drebėjimo ir cunamio, taip pat pristatė būtiniausios pagalbos nedaugeliui laimingųjų, praleidusių siaubingas penkias dienas suniokotoje Sulavesio saloje.

Laivas „KRI Makassar“ prisišvartavo centrinėje salos dalyje esančiame Palu mieste, kad nugabentų į santykinai saugų pietesnį Makasaro miestą šeimų, pagyvenusių žmonių ir sužeistųjų.

Laivas atvyko prikrautas humanitarinės pagalbos krovinių; jie bus „išdalyti Centrinio Sulavesio (provincijoje), ypač Palu ir Dongala“ miestuose, pažymėjo Palu karinio laivyno bazės vadas Tommy Herlambangas (Tomis Herlambangas).

Belaukiant kelionės, ant denio buvo pakelta pagyvenusių moterų neįgaliųjų vežimėliuose. Tuo metu kariuomenės medikai apžiūrėjo pacientus, o tėvai mėgino atitraukti vaikų dėmesį saldainiais ir žaislais. Krovinių skyriuje šeimų narių grupelės sėdėjo ant antklodžių, lyg būtų susiruošę iškylauti į parką.

„Norime rasti saugią vietą – girdėjome, kad purvas ir vėl pradėjo judėti“, – sakė Rusella (Rusela), viena iš evakuotųjų.

Penktadienį Indoneziją supurtę požeminiai smūgiai ir jų sukeltos didžiulės cunamio bangos sugriovė daugybę pastatų Palu apylinkėse ir pražudė daugiau kaip 1 400 žmonių.

Anot JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA), dar apie 200 tūkst. Sulavesio gyventojams reikalinga skubi pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių