Quantcast

Indijoje per sunkvežimio avariją žuvo 21 vestuvininkas

  • Teksto dydis:

Indijos vidurio regione nuo tilto nulėkus sunkvežimiui, kuriuo žmonės važiavo į vestuves, žuvo mažiausiai 21 žmogus, trečiadienį pranešė policija.

Per šią naujausią siaubingą avariją Indijos keliuose daugiau kaip 40 žmonių vežęs sunkvežimis pralaužė apsauginius atitvarus ir iš beveik 20 m aukščio nukrito į sausą upės vagą.

Nelaimė įvyko vėlai antradienį Madhja Pradešo valstijoje 560 km nuo valstijos sostinės Bhopalo. Sydhio rajono policija sakė, kad dar 21 žmogus per avariją buvo sužeistas.

„Kelios policijos ir gelbėjimo tarnybų komandos nuskubėjo gelbėti sužeistųjų. Daugumos sužeistųjų būklė kritinė“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos pareigūnas Vishalas Sharma (Višalas Šarma).

Avarijos priežastis kol kas nežinoma, bet V. Sharma sakė, kad vairuotojas tikriausiai važiavo per greitai.

Indijos keliuose žūstančių žmonių skaičius – daugiau kaip 200 tūkst. per metus – yra vienas didžiausių pasaulyje, nurodo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Praėjusią savaitę šiaurinėje Himačal Pradešo valstijoje nuo skardžio nukritus mokykliniam autobusui žuvo mažiausiai 30 žmonių, įskaitant 27 vaikus.

Kitą dieną 18 žmonių žuvo greitkelyje Vakarų Indijoje apvirtus darbininkus vežusiam sunkvežimiui.

Dauguma nelaimių įvyksta dėl prastos kelių ir transporto priemonių būklės, taip pat neatsargaus vairavimo.

Samdomų vairuotojų darbas daugiausia nereguliuojamas ir tai reiškia, kad daugelis dirba ilgas valandas, taip pat naktį, todėl didėja rizika jiems užmigti prie vairo, sako aktyvistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių