Quantcast

Indijoje išžaginta ir padegta antra paauglė

  • Teksto dydis:

Su lytinių nusikaltimų banga kovojančioje Indijoje buvo išžaginta, žibalu apipilta ir padegta antra paauglė – 17-metė pirmadienį ligoninėje kovoja dėl savo gyvybės.

Ši mergaitė buvo užpulta tą pačią dieną ir toje pačioje rytinėje Džharkhando valstijoje, kur žuvo išžaginta ir padegta 16-metė.

„Mergaitė patyrė 70 proc. kūno pirmo laipsnio nudegimus. Yra galimybė, kad ji išgyvens“, – naujienų agentūrai AFP sakė Pakuro rajono policijos vyresnysis inspektorius Shailendra Barnwalas (Šailendra Barnvalas).

Policija areštavo 19-metį, gyvenantį tame pačiame rajone kaip ir antroji auka.

„Jis apipylė mergaitę žibalu ir ją padegė“, – sakė Sh. Barnwalas.

Incidentas įvyko penktadienį. Tą pačią dieną panašus nusikaltimas buvo įvykdytas valstijos Čatros rajone; dėl jo sulaikyta 15 žmonių.

Teigiama, kad pagrindinis Čatros bylos įtariamasis supyko dėl kaimo tarybos sprendimo, jog už mergaitės išžaginimą jis turi padaryti 100 atsilenkimų ir sumokėti 750 dolerių (627 eurų) vertės baudą. Jis užpuolė mergaitės tėvus ir padegė jų namą su auka viduje.

Abu šie atvejai vėl atkreipė dėmesį, kaip Indijoje vertinami išžaginimai, kurių 2016 metais buvo užregistruota maždaug 40 tūkstančių.

Debatus dar labiau pakurstė nauji policijos skaičiai, rodantys, kad šiemet Indijos sostinėje Delyje kasdien išžaginamos vidutiniškai daugiau kaip penkios moterys.

Iki balandžio 15 dienos buvo pranešta apie 578 išžaginimo atvejus. Pernai per tą patį laikotarpį buvo užregistruoti 563 tokie atvejai.

Didėjant pasipiktinimui vyriausybė pakeitė įstatymą, kuris dabar leidžia nepilnamečių žagintojams skirti mirties bausmes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių