Quantcast

Graikijos ambasadorių Brazilijoje nužudė žmonos meilužis

  • Teksto dydis:

Graikijos ambasadorius Brazilijoje buvo nužudytas per sąmokslą, organizuotą jo žmonos brazilės ir pastarosios meilužio policininko, prisipažinusių dėl šio nusikaltimo, penktadienį pranešė pareigūnai.

59 metų diplomatas Kiriakas Amiridis (Kyriakos Amiridis) buvo nužudytas pirmadienį policininko Sergio Gomezo Moreiros (Seržu Gomezo Moreiros), per spaudos konferenciją sakė Rio de Žaneiro žmogžudysčių tyrimo skyriaus vadovas Evaristo Pontesas (Evaristu Pontišas).

Apdegęs K.Amiridžio lavonas buvo rastas ketvirtadienį Rio de Žaneire, sudegusiame jo išsinuomotame automobilyje. Ankstesnę dieną jo žmona Francoise de Souza Oliveira (Fransuaz de Soza Oliveira) pranešė apie ambasadoriaus dingimą.

40-metė F.de Souza Oliveira ir 29 metų S.G.Moreira prisipažino užmezgę romaną, nurodė policija.

Jiedu buvo sulaikyti kartu su S.G.Moreiros 24 metų pusbroliu Eduardo Tedeschi (Eduardu Tedešiu), esą irgi prisidėjusiu prie nusikaltimo.

Pasak E.Ponteso, F.de Souza Oliveira neigė dalyvavusi žmogžudystėje, bet prisipažino žinojusi apie šį nusikaltimą.

Šeimos atostogos

K.Amiridis, paskirtas ambasadoriumi šiais metais, nuo gruodžio 21 dienos kartu su žmona atostogavo Rio de Žaneiro šiaurinėje dalyje ir turėjo sausio 9-ąją grįžti į sostinę Braziliją.

Diplomato žmona iš pradžių sakė policijai, kad jis išėjo iš buto Rio de Žaneire, kuriame jiedu buvo apsistoję, paėmė automobilį ir nebegrįžo.

Vis dėlto jos pateiktoje įvykių versijoje buvo pastebėta neatitikimų. Radus K.Amiridžio kūną po vienu tiltu aptiktame sudegusiame automobilyje, policija iškvietė F.de Souzą Oliveirą, kad pateiktų daugiau klausimų, taip pat suėmė S.G.Moreirą.

Kaip pranešama, bute, kuriuo naudojosi K.Amiridis ir F.de Souza Oliveira, ant sofos buvo rasta kraujo, todėl tyrėjai padarė išvadą, kad ambasadorius buvo ten nužudytas, o vėliau jo kūnas įkeltas į automobilį ir nuvežtas į miesto vietą, kurioje jis galiausiai buvo rastas.

Pasak E.Ponteso, už pagalbą nužudant ambasadorių F.de Souza Oliveira buvo pasiūliusi E.Tedeschi sumokėti sumą, atitinkančią 25 tūkst. JAV dolerių (apie 23,7 tūkst. eurų).

S.G.Moreira prisipažino, kad susimušė su K.Amiridžiu ir kad gindamasis pasmaugė ambasadorių.

K.Amiridis 2001-2004 metais dirbo Rio de Žaneire Graikijos generaliniu konsulu ir ten susipažino su F.de Souza Oliveira.

Jiedu augino 10-metę dukrelę.

Penktadienį į Braziliją išvyko Graikijos policijos pareigūnų grupė, prisidėsianti prie šio tyrimo. Be to, į Brazilijos sostinę buvo išsiųstas Graikijos ambasadorius prie Argentinos, nurodė Atėnai.

Vaizdingasis Rio de Žaneiras garsėja dideliu nusikalstamumu. Mieste, kuriame vyko 2016-ųjų vasaros olimpiada, pastaraisiais mėnesiais ypač padaugėjo nusikaltimų, susijusių su gaujų smurtu.

Nuo Braziliją ištikusios didžiausios per ilgesnį negu šimtmečio laikotarpį recesijos smarkiai nukentėjęs Rio de Žaneiras gali būti paskelbtas nemokiu, o jo valdžiai sunkiai sekasi pažaboti smurtinius nusikaltimus, jau seniai tapusius šio miesto rykšte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių