Quantcast

Gausus sniegas Europoje sukėlė transporto chaosą

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija pirmadienį bando atsigauti po didžiulio snygio savaitgalį, dėl kurio buvo uždaryta šimtai mokyklų ir antrą dieną iš eilės vėlavo lėktuvų skrydžiai.

Dėl pirmą kartą šią žiemą iškritusio didelio sniego kiekio – didžiausio per pastaruosius ketverius metus – teko atstatyti elektros tiekimą į daugiau 100 tūkst. namų ūkių, o oro uostai bando sugrįžti prie normalaus skrydžių grafiko.

Paskutinį kartą tiek sniego visoje šalyje britai matė 2013 metų kovą ir 2013-ųjų žiemą.

Laikraščių pirmuosiuose puslapiuose pasirodė daugybė nuotraukų, kuriose žmonės mėgaujasi žiemos džiaugsmais arba stovi įstrigę automobilių spūstyse.

Sekmadienį pietinėje Velso dalyje esantį Senibridžą užklojo maždaug 32 cm sniego danga.

Anglijos šiaurės rytinėje Nortumberlando grafystėje naktį oro temperatūra nukrito iki minus 11,6 laipsnio pagal Celsijų.

Vakarų elektros skirstymo tinklai pranešė, kad 99 500 klientų pirmadienį jau buvo atstatytas elektros energijos tiekimas, tačiau dar 7 tūkstančiai namų ūkių – daugiausiai vakarų ir centrinėje Anglijoje – tebėra be elektros.

Sniegas sutrikdė ir automobilių bei lėktuvų eismą.

Vienas daugiausiai keleivių Europoje aptarnaujančių Londono Hitrou oro uostas pranešė, kad tebeturi problemų dėl iškritusio sniego.

„Pirmadienį Hitrou oro uoste atšaukti kai kurie skrydžiai, nes dėl vakarykščio oro lėktuvai ir įgulų nariai negrįžo į uostą, – sakoma pranešime. –Bendradarbiaujame su oro linijų partneriais, siekdami sugrąžinti lėktuvus, daugiausiai dėmesio skiriama visiškai atstatyti paslaugų teikimą.“

Vakarų Anglijoje ir šiaurės Velse pirmadienį neveikė šimtai mokyklų. Taip pat uždarytos valstybinės mokyklos Birmingame.

Meteorologai perspėja dėl iškritusio sniego ir susidariusio plikledžio.

Vokietijoje – atšaukti skrydžiai

Vokietijos Frankfurto mieste dėl sniego ir nulinės oro temperatūros atšaukta daugiau kaip 300 skrydžių. Sekmadienį keturioms valandoms buvo uždarytas Diuseldorfo oro uostas.

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje vėlavo traukiniai, kai kurie jų nukreipti kitais maršrutais

Prancūzijoje dėl stipraus vėjo Kalė uosto rajone ant seklumos užplaukė keltas su daugiau kaip 300 keleivių. Per šį incidentą niekas nenukentėjo, bet iškilo reikšmingų kliūčių plaukiojimui į uostą ir iš jo. Žmonės iš laivo buvo sėkmingai evakuoti.

Tuo metu Korsikoje dėl smarkių liūčių teko uždaryti oro uostus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir visa tai - TIK per tas vėjo (velnio) jėgaines!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių