Quantcast

Fondo, per kurio renginį buvo mirtinai sužeistas Gdansko meras, vadovas atsistatydino

  • Teksto dydis:

Labdaros fondo „Didysis šventinės pagalbos orkestras“ vadovas ir steigėjas Jerzy`is Owsiakas nusprendė atsistatydinti po to, kai per fondo renginį buvo mirtinai sužeistas Gdansko meras Pawelas Adamowiczius.

Jis tai pranešė pirmadienį per spaudos konferenciją.

„Tai tragiška situacija, - sakė J. Owsiakas. - Gyvybė buvo prarasta per finalinį mūsų fondo renginį“. „Aš traukiuosi iš fondo vadovo posto“, - pridūrė jis. Anot J. Owsiako, tokiu sprendimu jis nori prisidėti prie to, kad toliau gyvuotų „orkestras“, kuris pastarosiomis valandomis tapo kritikos ir kaltinimų dėl miesto vadovo žūties objektu.

Šiais metais „Didysis šventinės pagalbos orkestras“ buvo surengtas jau 27-ąjį kartą. Kasmet sausio pradžioje vieną sekmadienį jaunuoliai siūlo praeiviams aukoti labdarai. Visi aukojusieji gauna lipduką su organizacijos simboliu - raudona širdimi. Aukoti galima ne tik į savanorių taupykles, bet ir kitais būdais - banko pervedimais, telefono skambučiais, tam tikrų prekių pirkimu.

Pirmoji tokia akcija įvyko 1993 metų sausio 3 d. Per daugiau kaip 25 gyvavimo metus fondas surinko apie 1 milijardą zlotų (235 milijonai eurų) Lenkijos medicinai remti.

Gdansko meras P. Adamowiczius sekmadienį dalyvavo baigiamajame fondo koncerte. Pasakęs kalbą miesto vadovas stovėjo scenoje, kai į ją įsiveržė 27 metų vyras ir kelis kartus smogė jam peiliu. Sunkiai sužeistas meras buvo nugabentas į ligoninę, bet medikams nepavyko jo išgelbėti.

53 metų P. Adamowiczius ėjo Gdansko mero pareigas nuo 1998 metų. Anksčiau jis priklausė Piliečių platformos partijai, kuri dabar yra didžiausia opozicinė jėga šalyje. 2018 metais rinkimuose į vietos valdžios organus P. Adamowiczius atstovavo savo paties asociacijai „Viskas Gdanskui“ ir nugalėjo antrajame rate, aplenkdamas šalį valdančios Teisės ir teisingumo partijos kandidatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių