Quantcast

Filipinuose per žemės drebėjimą žuvo mažiausiai aštuoni žmonės

  • Teksto dydis:

Filipinų šiaurinę dalį pirmadienio popietę supurčius 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimui, mažiausiai aštuoni žmonės žuvo, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Jos duomenimis, 17 val. 11 min. vietos (12 val. 11 min. Lietuvos) laiku užfiksuotų požeminių smūgių židinys buvo gana negiliai, 40 kilometrų gylyje. Epicentras buvo šiaurinėje Lusono saloje netoli Gutado miestelio, maždaug už 64 kilometrų į šiaurės vakarus nuo sostinės Manilos.

Pasak Filipinų žiniasklaidos pranešimų, po prekybos centro pastato Porako mieste griuvėsiais tebėra maždaug 30 žmonių.

Dėl žemės drebėjimo Lusono saloje sutriko elektros tiekimas, laikinai sustabdytas  susisiekimas geležinkeliais, parai uždarytas Klarko tarptautinis oro uostas.

Filipinų seismologijos ir vulkanologijos instituto vadovas Renato Solidumas (Renatas Solidumas) sakė, kad drebėjimą sukėlė vieno vietinio lūžio tektoniniai judesiai, bet jis nebuvo pakankamai stiprus, kad sukeltų cunamį arba padarytų didelės žalos.

Taip pat skelbiama apie vieną apgadintą bažnyčią šiaurinėje Pampango provincijoje ir nuo kalno nuriedėjusius akmenis, kurie užblokavo automobilių magistralę.

Filipinai priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno „Ugnies žiedui“, pasižyminčiam dideliu seisminiu ir vulkaniniu aktyvumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių