Quantcast

Europoje per reidus suimti dešimtys prekeivių žmonėmis

  • Teksto dydis:

Europolas penktadienį pranešė, kad įvairiose Europos šalyse per du koordinuotus reidus šį mėnesį buvo suimti dešimtys įtariamųjų, susijusių su prekyba vaikais ir migrantais.

Per operaciją, kuri 19-oje Europos šalių vyko spalio 9-13 dienomis, buvo nustatyta, kad 34 nepilnamečiai ir 1 027 suaugusieji buvo atsidūrę „pažeidžiamose situacijose ar buvo potencialiai išnaudojami“. Europolas pranešė, kad buvo suimta 16 įtariamųjų.

Pareigūnai pasakojo užkirtę kelią nusikaltimui, kai į vieną Europos oro uostą atskrido padirbtą pasą turėjęs vaikas, lydimas jo tėvu apsimetusio vyro.

Per kitą operaciją pareigūnai suėmė 74 asmenis, susijusius su nelegalia migracija; keturi iš suimtųjų taip pat siejami su prekyba migrantais.

Europolo pareigūnai, surengę reidus bendradarbiaudami su Interpolu ir Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra (Frontex), sakė, kad per operacijas buvo apklausta per 240 tūkst. žmonių.

Per šiuos reidus daugiausia dėmesio buvo skiriama „seksualinio išnaudojimo, priverstinio elgetavimo bei priverstinio nusikalstamumo židiniams“, tokiems kaip migrantų priėmimo centrai ir pasienio kontrolės punktai, nurodė Europolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių