Quantcast

Europą sukaustė šaltis, siaučia smarkūs vėjai ir pūgos

  • Teksto dydis:

Kai kuriose Europos dalyse penktadienį per šalčius žuvo mažiausiai devyni žmonės, dėl užpustytų kelių padaugėjo eismo nelaimių, vėlavo visuomeninis transportas, teko evakuoti gyventojus.

Dėl užėjusių šalčių Lenkijoje per praėjusią parą žuvo penki žmonės. Trys žmonės sušalo, du mirė apsinuodiję anglies monoksidu dėl netvarkingų veikiančių šildymo sistemų, pranešė vyriausybės Saugumo centras.

Ukrainos pareigūnai informavo, kad dėl šalčių netoli Lenkijos sienos esančiame Lvovo rajone žuvo keturi žmonės.

Rumunijoje pareigūnai pranešė, kad iš keliuose įstrigusių automobilių išgelbėjo 90 žmonių, dar maždaug 30 automobilių įstrigo pagrindiniame greitkelyje, vyksta jų gelbėjimo darbai. Dėl gausaus snygio buvo atšaukta daugiau nei 40 keleivinių traukinių.

Pasak Nepaprastųjų situacijų valdymo pareigūno Raedo Arafo , gelbėjimo tarnybos gelbėjo ir į gydymo įstaigas išvežė 622 asmenis, kuriems reikėjo dializės, ir dar 126 kūdikių besilaukiančias moteris. Meteorologai prognozuoja, kad penktadienio vakarą pūga turėtų aprimti.

Dėl snygio ir smarkaus vėjo buvo uždaryti keliai centrinėje Italijoje, sutriko traukinių eismas. Teko atšaukti dalį keltų, plukdančių keleivius į Neapolį ir Siciliją. Sniego teko net retai jį matančiam Neapoliui.

Dėl oro sąlygų buvo atšaukti kai kurie Trijų Karalių šventės renginiai, nors į popiežiaus Panciškaus mišias Vatikano Šv.Petro aikštėje susirinko maždaug 35 tūkst. žmonių.

Turkijos nacionalinės oro linijos „Turkish Airlines“ šeštadienį atšaukia 192 vidaus ir tarptautinius skrydžius, meteorologams pranešus apie gausų sniegą, plikledį ir smarkų vėją Stambule.

Dėl smarkaus vėjo ir snygio Bulgarijoje visoje šalyje be elektros liko maždaug 650 gyvenviečių.

Lenkijoje, kur pietiniuose kalnų rajonuose penktadienio rytą oro temperatūra vietomis buvo nukirtusi iki 25 laipsnių šalčio, o vėjo greitis siekė iki 56 metrų per valandą, be šildymo liko daugiau nei 2 tūkst. namų ūkių pietiniame Rybniko rajone.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija perspėja, kad Maskvoje savaitgalį oro temperatūra gali nukristi iki 35 laipsnių šalčio ir ragina gyventojus ilgai nebūti lauke.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buja

Buja portretas
Zmones, ziema gi... :) Prie ko cia putleris ar dar kas... janki, eik "russkij standart" isgerk, uzsikask raugintu agurku, pailsek, nebejuokink savo pamisusiais komentarais...

Vladas

Vladas portretas
O, landzberginiai nesustabde Putino.

jankis

jankis portretas
čia turbūt putinas kaltas jis paleido šaltį
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių