Quantcast

Egipte per išpuolį prieš autobusą žuvo mažiausiai 26 žmonės

  • Teksto dydis:

Egipte į pietus nuo Kairo užpuolikams penktadienį apšaudžius koptus vežusį autobusą žuvo mažiausiai 26 žmonės, dar dešimtys buvo sužeisti.

„Žuvo 26 žmonės“, – sakė sveikatos ministerijos atstovas Khaledas Megahedas (Chaledas Magahedas) valstybinei televizijai ir pridūrė, kad dar 25 žmonės buvo sužeisti per šaudymą al Minjos provincijoje.

Incidentas įvyko autobusui važiuojant keliu į Šv. Samuelio vienuolyną al Minijos gubernijoje, maždaug už 220 kilometrų į pietus nuo Kairo.

Pasak liudininkų, išpuolį įvykdė maždaug 8–10 užpuolikų, vilkėjusių karines uniformas.

„Jie naudojo automatinius ginklus“, – nurodė provincijos gubernatorius Essamas el Bedawi (Esamas Bedavis).

Kol kas atsakomybės už šį išpuolį, kuris buvo įvykdytas prieš pat prasidedant šventam musulmonų Ramadano mėnesiui, neprisiėmė nė viena grupuotė.

Gruodį ir balandį Egipto koptų religinę mažumą sukrėtė dešimtis gyvybių nusinešę sprogdinimai bažnyčiose. Atsakomybę dėl šių išpuolių prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Džihadistai grasino surengti daugiau išpuolių prieš koptus, kurie sudaro maždaug 10 proc. iš 92 mln. Egipto gyventojų.

Gruodžio 11 dieną su IS savižudžiams mirtininkams surengtus išpuolį vienoje Kairo bažnyčių, esančioje prie Egipto koptų patriarcho sosto, žuvo 29 žmonės.

Po gruodžio mėnesio išpuolio Kaire dar du bažnyčių sprogdinimai įvyko Verbų sekmadienį Tantos ir Aleksandrijos miestuose. Per juos žuvo 45 žmones; už juos atsakomybę taip pat prisiėmė „Islamo valstybė“.

Dėl šių atakų Egipto prezidentas Abdelis Fattah al Sisi (Abdelis Fata Sisi) paskelbė trijų mėnesių nepaprastąją padėtį.


Šiame straipsnyje: Egiptasišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių