Quantcast

Dėl potvynių Malaizijoje evakuojami tūkstančiai žmonių

  • Teksto dydis:

Malaizijoje dėl keturias dienas trukusių liūčių sukeltų potvynių gelbėjimo tarnybos antradienį valtimis ir sunkvežimiais iš rytinės pakrantės valstijų evakavo tūkstančius kaimų gyventojų, pranešė pareigūnai.

Dėl potvynių Terenganu ir Kelantano valstijose pareigūnai nurodė uždaryti kelias dešimtis mokyklų ir į potvynių apimtus kaimus vedančius kelius.

Per lietingąjį sezoną rytinėje Malaizijos pakrantėje gana dažnai siautėja atogrąžų audros ir smarkios liūtys.

Per pastarąsias dvi dienas iš naftos turtingos Terenganu valstijos buvo evakuota per 1 tūkst. žmonių, o gelbėtojai spėja, kad jų bus ir daugiau.

Šios valstijos civilinio departamento pajėgų vadas Che Adamas Abdulas Rahmanas (Če Adamas Abdulas Rahmanas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad paieškos ir gelbėjimo operacijoms pasitelkta 700 pareigūnų.

Dauguma kaimo kelių yra neišvažiuojami, sakė jis.

„Dabar pasitelkėme valtis ir sunkvežimius, kad evakuotume kaimo gyventojus į prieglaudos centrus, o besitęsiant liūtims, manome, evakuosime daugiau žmonių“, – nurodė pareigūnas.

Uždarytos mokyklos

Kaimyninėje Kelantano valstijoje, kuri 2014 metų gruodį nukentėjo nuo masinių potvynių, kai buvo sugriauta daug namų ir viešosios infrastruktūros, dėl potvynių buvo evakuoti mažiausiai 4 tūkst. 906 žmonės.

Kelantano valstijos civilinio departamento pajėgų vadas sakė, kad gelbėjimo operacijose dalyvauja apie 1 tūkst. 300 žmonių, kurie pasitelkė 30 valčių ir 23 automobilius.

„Dabar smarkiai lyja, Goloko upės vandens lygis jau pasiekė pavojingą ribą. Kai kurios valstijos mokyklos buvo uždarytos, ir eismas daugeliu kaimo kelių taip pat uždarytas“, – nurodė jis.

Malaizijos ir Tailando pasienyje esanti Goloko upė užtvindė daug gyventojų turintį Kelantano valstijos Rantaupandžango miestą, pranešė žiniasklaida.

Mėnesį buvusios uždarytos Malaizijos mokyklos turėtų vėl pradėti veikti antradienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių