Quantcast

Dėl atakos Mančesteryje suimtas jau penktas įtariamasis (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Britų policija trečiadienį Mančesteryje suėmė dar vieną vyrą, siejamą su teroro aktu Mančesteryje po popmuzikos koncerto. Tokiu būdu sulaikytų įtariamųjų – jau penki.

„Areštas buvo Vigane šiandien popiet, tiriant baisųjį Mančesterio arenoje buvusį incidentą, – sakoma policijos pranešime. – Sulaikomas vyras turėjo ryšulį, kuris šiuo metu tiriamas“.

Tuo tarpu Libijoje sulaikytas įtariamojo sprogdintojo Salmano Abedi (Salmano Abedžio) jaunesnysis brolis Hashema Abedi (Hašema Abedis), pranešė BBC, remdamasi Libijos žiniasklaida.

Anksčiau buvo pranešta apie pirmuosius sulaikytus įtariamuosius.

„Pietų Mančesteryje trys vyrai buvo suimti policijos pagal arešto orderius, susijusius su vykdomu tyrimu dėl pirmadienio vakaro šiurpios atakos Mančesterio arenoje“, – sakoma pranešime.

Antradienį policija nurodė sulaikiusi su šiuo išpuoliu siejamą kitą 23 metų vyrą.

Įtariamas Mančesterio atakos per popmuzikos koncertą vykdytojas Salmanas Abedi (Salmanas Abedis) buvo žinomas saugumo tarnyboms, trečiadienį patvirtino Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministrė Amber Rudd (Amber Rud).

„Tai žmogus, kurį jie žinojo, ir esu tikra, kad pasibaigus šiam tyrimui galėsime sužinoti daugiau“, – sakė ji nacionalinio transliuotojo BBC radijui.

22 gyvybių pareikalavusi sprogdintojo mirtininko ataka per koncertą Mančesteryje „tikriausiai“ buvo daugiau kaip vieno žmogaus darbas, pridūrė ministrė.

„Tai buvo pribloškiantis atvejis, rafinuotesnis už kai kurias anksčiau matytas atakas, ir tikriausiai ... jis to nedarė pats vienas“, – sakė A.Rudd.

Televizijai „Sky News“ ji sakė, kad sprogdintojas S.Abedi, libių kilmės britas, kuris žuvo per minimą sprogimą pirmadienį vakare, „tam tikru mastu buvo žinomas žvalgybos tarnyboms“, o vėliau BBC patikslino: „Saugumo tarnybos žino daug žmonių. Tai nereiškia, kad jie turėtų areštuoti visus, kuriuos žino. Tačiau tai žmogus, kurį jie žinojo.“

Ministrė išreiškė „visišką pasitikėjimą“ saugumo tarnybomis ir sakė „visai nenustebusi“, kad atsakomybę už ataką prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS). Tačiau ji pridūrė, kad kol kas dar nėra informacijos, patvirtinančios aktyvų šios ekstremistų grupuotės vadovavimą.

Po minimos atakos per popmuzikos žvaigždės Arianos Grande (Arianos Grandės) koncertą Jungtinė Karalystė antradienį terorizmo grėsmės lygį padidino iki kritinio. Iki aukščiausio laipsnio pakeltas terorizmo grėsmės lygis reiškia, jog pareigūnai mano, kad netrukus gali būti įvykdyta nauja ataka.

Londono policija trečiadienį nurodė, kad kviesis armiją padėti saugoti svarbius objektus, tarp jų – Bakingamo rūmus, parlamentą ir užsienio ambasadas.


Šiame straipsnyje: terorizmasanglijaMančesteris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių