Quantcast

Per D. Trumpo palaikymo mitingą Pietų Kalifornijoje kilo muštynės

  • Teksto dydis:

Pietų Kalifornijoje šeštadienį JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) palaikymo mitingo metu kilo muštynės. Jas sukėlė kaukėtas vyras, kuris apipurškė pipiriniu aerozoliu renginio organizatorę ir buvo demonstrantų partrenktas ant žemės.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip kažkoks vyras kumščiais daužo užpuoliką, tačiau kitų dalyvių yra nutempiamas šalin. Kaukėtasis vyras tuo tarpu pabėga.

„Reakcija buvo greita,“ – dienraščiui „Los Angeles Times sakė renginio organizatorė Jennifer Sterling (Dženifer Sterling). Organizatorės teigimu,  ją ginti suskubo maždaug 12 žmonių.

Pasak vietos teisėsaugos, Bolsa Čikos valstybiniame paplūdimyje netoli Los Andželo surengtose eitynėse dalyvavo apie 2 tūkst. žmonių. Juos pasitiko apie 30 protestuotojų.

Policijos atstovas kapitonas Kevinas Pearsallas (Kevinas Piersolis) pranešė, kad renginio metu budėję 35 policininkai ir Kalifornijos greitkelių patrulio pareigūnai numalšino muštynes.

Anot jo, du žmonės patyrė nubrozdinimus. Keturi asmenys buvo suimti: trys iš jų dėl nelegalių pipirinių aerozolių panaudojimo, o viena moteris – dėl nesunkaus užpuolimo.

„Deja, incidentų nebuvo išvengta,“ - pareiškė pareigūnas, tačiau pridūrė, kad galėjo būti blogiau, „turint galvoje, kiek žmonių dalyvavo ir koks dėmesys tam buvo skiriamas socialiniuose tinkluose“.

Šios eitynės – vienas iš daugelio visoje šalyje planuojamų tokių renginių.

Prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“ padėkojo „už visus šiandienos Trumpo palaikymo mitingus“.

„Stulbinantis palaikymas, - pridūrė jis. – Visi kartu PADARYSIME AMERIKĄ VĖL DIDŽIĄ.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių