Quantcast

D. Trumpas: JAV atsakys į cheminę ataką Sirijoje per 24-48 valandas

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pasmerkė spėjamą cheminę ataką Sirijoje, pavadindamas ją „žvėriška“, ir įspėjo, kad jo administracija į ją sureaguos per ateinančias 24-48 valandas.

„Tai buvo žvėriška. Tai buvo siaubinga“, - baisėjosi D. Trumpas ir pridūrė, kad „kalbama apie žmogiškumą ir negalima leisti, kad tai pasikartotų“.

Šeštadienį per spėjamą cheminę ataką Dumoje - paskutinėje sukilėlių kontroliuojamoje Rytų Gutos teritorijoje - žuvo mažiausiai 48 žmonės, tarp jų - nemažai vaikų.

JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas anksčiau pirmadienį pareiškė, kad Vašingtonas neatmeta galimybės reaguojant į šią ataką imtis karinių veiksmų prieš Sirijos vyriausybę.

„Šiuo metu neatmetu nė vienos galimybės“, - į žurnalisto klausimą, ar JAV galėtų imtis veiksmų ir surengti antskrydžius prieš Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimą, atsakė J. Mattisas.

Pentagono vadovas pridūrė, kad „pirmiausia reikia išsiaiškinti, kodėl cheminiai ginklai apskritai vis dar naudojami, nors Rusija buvo pagrindinė laiduotoja, turėjusi užtikrinti, kad jų būtų visiškai atsisakyta“.

D. Trumpas, savo ruožtu, įspėjo: „Ar tai būtų rusai, ar Sirija, ar Iranas, ar jie visi kartu - mes tai išsiaiškinsime.“

Th. May: „privalės atsakyti“, jei bus patvirtinta informacija

Sirijos prezidentas B. al Assadas ir jo šalininkai „privalės atsakyti“, jei pasitvirtins informacija apie numanomą nuodingų dujų ataką sukilėlių kontroliuojamame Dumos mieste, pirmadienį pareiškė Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei).

„Jei bus patvirtinta (informacija apie numanomą ataką), tai bus dar vienas B. al Assado režimo brutalumo ir begėdiškos nepagarbos savo žmonėms ir teisiniams įsipareigojimams nenaudoti šių ginklų pavyzdys“, – sakė Th. May žurnalistams Kopenhagoje po derybų su Danijos premjeru Larsu Lokke Rasmussenu (Larsu Lioke Rasmusenu).

„Jei jie bus pripažinti atsakingais, režimas ir jo šalininkai, įskaitant Rusiją, privalės atsakyti“, – pareiškė britų premjerė.

„JK visiškai smerkia cheminių ginklų panaudojimą bet kokiomis aplinkybėmis, ir privalome nedelsiant nustatyti, kas įvyko šeštadienį“, – pridūrė ji.

Vėlai šeštadienį opozicijos kontroliuojamose teritorijose veikianti Sirijos savanorių gelbėtojų organizacija „Baltieji šalmai“ pranešė, kad Dumos mieste, paskutinėje sukilėlių tvirtovėje Rytų Gutoje, buvo panaudotos „nuodingos chloro dujos“.

Vašingtonas ir Paryžius paneigė esantys kaip nors susiję su šia ataka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WWW.

WWW. portretas
Kacapų trolis jau mįžčioja,žiūrėk neap...ik besistengdamas.

che

che portretas
ten jankiu padedami islamistai tas bombikes ridena,o paskui varo ant ruskiu...jankiai kaip ir iraka ar libija uzgrobt nori,jiems siru nafta ir dujos reikalingi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių