Quantcast

Buvęs Lenkijos garbės konsulas nuteistas už Monako turtuolės nužudymą

  • Teksto dydis:

Prancūzijos teismas trečiadienį skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę buvusiam Lenkijos garbės konsului Monake, kaltinamam užsakius vienos milijardierės, savo buvusios partnerės motinos, nužudymą.

77 metų Monako turtuolė ir paveldėtoja Helene Pastor (Helen Pastor) ir jos vairuotojas 2014 metų gegužės 6 dieną buvo nušauti jos automobilyje Nicoje.

Šis nusikaltimas sukrėtė turtingą Prancūzijos Rivjeros bendruomenę ir mažytę Monako kunigaikštystę, kur H. Pastor šeima yra pastačiusi maždaug 4 tūkst. butų. Jos turtas vertinamas maždaug 12 mlrd. eurų.

Wojciechas Janowskis (Voicechas Janovskis), H. Pastor dukters Sylvios (Silvijos) buvęs partneris, po savo arešto pripažino nusamdęs žudikus, bet vėliau prisipažinimą atšaukė. Vis dėlto antradienį, baigiantis teismo procesui, jis vėl pripažino savo kaltę.

Įkalinimo iki gyvos galvos bausmės taip pat buvo skirtos nusamdytam žudikui Samine'ui Saidui Ahmedui (Samenui Saidui Ahmedui) ir jo bendrininkui Al Hairui Hamadi (Hairui Hamadžiui), kuris esą stebėjo padėtį.

H. Pastor sūnus Gildo Pallanca-Pastoras (Žildas Palanka-Pastoras) W. Janowskiui skirtą bausmę pavadino pavyzdine.

„Aš taip pat buvau įsitikinęs Wojciecho Janowskio kaltumu“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis ir pridūrė esąs patenkintas, kad prisiekusiųjų „neapkvailino“ jo paskutinės minutės atgaila.

W. Janowskis trečiadienį atsiprašė buvusios partnerės ir savo vaikų.

Jo advokatai antradienį tvirtino, kad jis bandė apsaugoti savo partnerę Sylvią Ratkowski (Silviją Ratkovski) nuo gyvenimą jai gadinusios motinos ir kad jis neprašė dviejų samdomų žudikų nužudyti turtuolės vairuotojo.

Tačiau kaltintojai įrodinėjo, kad W. Janowskis paprasčiausiai troško užvaldyti dalį H. Pastor turto.

Iš viso dėl šių žmogžudysčių Prancūzijos Provanso Ekso miestelyje buvo teisiama 10 žmonių.

Kaltintojai juos vadino „tinklu“, apėmusiu „tiek Monako didybę, tiek Marselio lūšnynus“, kur buvo užverbuoti žudikai.

Prieš teismą stojo ir W. Jankowskio buvęs asmeninis treneris Pascalis Dauriacas (Paskalis Doriakas), padėjęs jam rasti žudikus. Jam buvo skirta 30 metų laisvės atėmimo bausmė.

Keturi kiti atsakovai gavo laisvės atėmimo iki 15 metų bausmes, o likę du buvo išteisinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių