Quantcast

Bulgarijos policija per reidą prieš šunų kovas areštavo 58 asmenis

  • Teksto dydis:

Bulgarijos policija per reidą prieš nelegalias šunų kovas netoli Sofijos areštavo 58 asmenis ir konfiskavo devynis šunis, antradienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Įtariamas nusikaltėlių tinklas buvo išardytas sekmadienį ryte, kai policijos būriai prie apleisto pastato ant Iskaro užtvankos krante aptiko kelis pastatytus automobilius.

Viduje pareigūnai pamatė dvi medines šunų kovų arenas.

„Policija iškart ėmėsi veiksmų tame objekte ir aplink jį – sulaikyti 58 asmenys. Automobiliuose policija rado devynis pitbulius; jie buvo konfiskuoti“, – sakoma pranešime.

Operacija buvo įvykdyta prieš pat kovų pradžią.

Bulgarijos įstatymuose numatomos įkalinimo iki penkerių metų bausmės ir 1–10 tūkst. levų (500–5 000 eurų) baudos už šunų kovų organizavimą ir dalyvavimą jose, taip pat už šunų veisimą, dresavimą ir tiekimą nelegalioms kovoms.

„Šią veiklą, kuri nuo 2011 metų yra laikoma nusikaltimu, vis dar sunku įrodyti teismuose, nes (šunų kovų) bendruomenė yra itin uždara“, – naujienų agentūrai AFP sakė Javoras Gečevas iš tarptautinės gyvūnų teisių organizacijos „Four Paw“.

Slaptas britų transliuotojo BBC tyrimas vasario mėnesį demaskavo 37 metų bulgarą, organizavusį tarptautinį šunų tiekimo kovoms tinklą. Tai galimai rodo, kad Rytų Europa pastaraisiais mėnesiais tapo šunų kovų verslo centru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Anonimas

To Anonimas portretas
Jei šunys pjudymui nedresuojami, tai ir būna mieli ir geri. Šiuo atveju žmonės yra išesigime su savo žiaurumo troškimu.

Anonimas

Anonimas portretas
Mūsų šunmylės sako, kad pitbuliai- patys švelniausi ir geriausi šuneliai, niekuomet nesikandžiojantys, na, tiesiog mielumo įsikūnijimas...ką čia tie bulgarų čigonai išmano ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių