Quantcast

Britų policija atlieka kratą namuose, susijusiuose su sprogimu metro

  • Teksto dydis:

Britų policija atlieka kratą vienuose namuose Londono Stanvelo priemiestyje, susijusiuose su antru areštu po sprogdinimo metropoliteno traukinyje.

Namai priklauso pagyvenusiai porai

Sekmadienį policija pranešė, kad krata yra susijusi su šeštadienio vakaro areštu, kai pagal antiteroristinį įstatymą Haunslou rajone vakariniame sostinės pakraštyje buvo suimtas 21 metų vyras. Tai antras vyras, areštuotas dėl įtariamo dalyvavimo penktadienio atakoje Londono metropoliteno traukinyje.

Stanvelas yra maždaug 25 km į pietvakarius nuo Londono centro, pakeliui į Hitrou oro uostą.

Anksčiau policija pradėjo kratą viename name Sanberyje, siejamame su pirmuoju, 18 metų įtariamuoju, kuris buvo areštuotas Doverio uosto teritorijoje prie Lamanšo.

Namai Sanberyje, kuriuose krata tęsiama ir sekmadienį, priklauso pagyvenusiai porai, kuri daug metų globoja vaikus.

88 metų Ronaldas Jonesas (Ronaldas Džounsas) ir jo 71 metų žmona Penelope Jones (Penelopė Džouns) karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) buvo apdovanoti už darbą su vaikais, kuriems reikia stabilių namų.

Pranešama, kad kol vyksta krata, sutuoktiniai apsistojo pas draugus. Policija nepateikė detalių apie šią nuodugnią kratą, kuri buvo pradėta dvi valandos po 18-mečio įtariamojo arešto. Sanberis yra į pietvakarius nuo Londono.

Poros draugė Alison Griffiths (Alison Grifits) sakė, kad sutuoktiniai yra „dideli bendruomenės stulpai“ ir kad jie per pastaruosius 40 metų priėmė kelis šimtus vaikų.

Šeštadienį pradedant kratą ir imantis atsargumo priemonių, buvo evakuoti žmonės iš viso rajono, kuriame yra jų namas. Sekmadienį gyventojams buvo leista grįžti, bet Jonesų namas tebėra aptvertas.

Suimtas antras įtariamasis

Dėl sprogimo Londono metropoliteno traukinyje suimtas antras įtariamasis, pranešė sekmadienį policija, anksčiau paskelbusi, kad ieškoma daugiau įtariamųjų.

21-erių jaunuolis buvo sulaikytas šeštadienį Haunslou rajone, vakariniame sostinės pakraštyje, nurodoma pranešime.

Šeštadienį Didžiosios Britanijos policija pranešė apie suimtą vieną 18-metį įtariamąjį. Jį suėmė Kento policija Doverio uosto teritorijoje prie Lamanšo.

Per sprogimą penktadienio rytą piko valandomis Parsons Grino stotyje metropoliteno traukinyje buvo sužeista 30 žmonių.

Sumažino teroro grėsmės lygį

Britų pareigūnai po sprogdinimo Londono traukinyje įtariamųjų arešto oficialų teroro grėsmės lygį šalyje sumažino nuo žymos „kritinė“ iki žymos „smarki“ .

Vidaus reikalų sekretorė Amber Rudd (Amber Rud) sekmadienį sakė, jog tai rodo, kad tiriant penktadienio išpuolį metropoliteno traukinyje, per kurį buvo sužeista 30 žmonių, daroma „gera pažanga“.

Sekretorė perspėjo, kad tyrimas vis dar vyksta.

Grėsmės žyma „smarki“ reiškia, jog pareigūnai mano, kad nauja ataka yra labai tikėtina. „Kritinė“ grėsmė reiškė, kad, pareigūnų nuomone, nauja ataka gali būti įvykdyta netrukus.

Tuo tarpu Britanijos Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba pranešė, kad visi, išskyrus vieną, per išpuolį traukinyje sužeisti žmonės jau paleisti iš ligoninės.

Pranešta, kad daugelis sužeistų žmonių patyrė nudegimų.


Šiame straipsnyje: Londonasmetrosprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių