Quantcast

Bolivijoje pavogtas prezidento ordinas, kol jo saugotojas lankėsi viešnamyje

  • Teksto dydis:

Bolivijoje pavogtas respublikos įkūrimo laikų XIX amžiuje smaragdais papuoštas auksinis ordinas, kol jį turėjęs saugoti asmuo lankėsi viešnamyje, trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida, remdamasi policijos ataskaita.

Relikvijos saugotojas leitenantas Roberto Juanas de Diosas Ortizas Blanco (Robertas Chuansa de Diosas Ortisas Blankas) turėjo pristatyti istorinį medalį ir trispalvę juostą į Kočabambos miestą, kur jį trečiadienį per savo kalbą ketino būti užsidėjęs prezidentas, sakoma ataskaitoje.

Tačiau pareigūno skrydis vėlai antradienį buvo atidėtas, ir jis nusprendė apsilankyti keliuose viešnamiuose.

„Aplankiau keletą šių įvairių įstaigų (viešnamių) ir tada grįžau į vietą, kur palikau savo automobilį. Kai atėjau, mano kuprinė, kurioje buvo sudėti  valstybės simboliai, buvo dingusi“, – policijai aiškinosi saugotojas.

Prezidentas Evo Moralesas (Evas Moralesas) paskutinį kartą šiuos simbolius dėvėjo rugpjūčio 6-ąją, minint Bolivijos įkūrimo 193-ąsias metines. Trečiadienį jis Kočabambaos kariniame parade pasirodė be ordino ir per petį rišamos juostos.

Jis neužsiminė apie relikvijų nebuvimą ar vagystę, apie kurią pirmiausia pranešė Gynybos ministerija, patvirtinusi tik faktą, kad tyrimo metu buvo sulaikytas šių daiktų saugotojas.

„Tai skaudus smūgis respublikai, valstybei“, – pareiškė buvęs prezidentas Carlosas Mesa (Karlosas Mesa). Pasak jo, šis incidentas prilygtų „Anglijos karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) karūnos vagystei“.

Ordinas buvo neseniai įkurtos Bolivijos respublikos Kongreso dovana, įteikta jos įkūrėjui 1825-aisiais. 1826-aisiais jį kaip prezidentinį medalį pirmąkart dėvėjo tuometis valstybės vadovas Antonio Jose de Sucre (Antonijus Chosė de Sukrė).

Smaragdais papuošta brangenybė paprastai laikoma Centrinio banko saugykloje ir per iškilmingas progas pristatoma prezidentui.

Bolivijos gynybos ministerija nurodė, kad „saugumo tarnyba ir visos valstybės institucijos buvo perduotos tyrėjų žiniai, siekiant kaip įmanoma greičiau surasti šios vagystės kaltininkus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Vienu žodžiu prapis.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių